Proteinové krekry ze směsi BODYGUARD
Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji
Ingredience
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Do skleničky dáme všechna semínka a zalijeme je 50 ml teplé vody.
V míse od robota smícháme směs BODYGUARD, kypřicí prášek, zbývající vodu (150 ml) a olej. Přidáme namočená semínka s veškerou vodou a vymícháme těsto.
Těsto přendáme na pečící papír a stěrkou ho rozetřeme do obdélníku. Přikryjeme ho druhým pečícím papírem a válečkem rovnoměrně vyválíme na tloušťku max. 2 mm. Vrstva musí být opravdu tenka (2 mm max.), jinak nebudou krekry po upečení křupat.
Nožem v těstu lehce nařízneme požadované tvary (čtverečky, obdélníčky, kosočtverce, apod). Děláme to opatrně, abychom neprořízli pečící papír.
Pečící papír s takto připraveným těstem přesuneme na mělký plech.
Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C po dobu cca 20 až 25 minut, zvolíme program horkovzduch.
Doba pečení je pouze orientační, je třeba se řídit zkušenostmi s vlastní troubu a krekry hlídat. Upečené krekry jsou “na omak”pevné a mají tmavší hnědou barvu. Pozor, nepřipalte je, zhořkly by.