RECEPTY ADVENI

Proteinové krekry ze směsi BODYGUARD

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Proteinové krekry ze směsi BODYGUARD

Hlavní přísady

Bezlepkový chléb BODYGUARD s proteiny a vlákninou
Bezlepkový chléb BODYGUARD s proteiny a vlákninou
Koupit
Kypřicí prášek
Kypřicí prášek
Koupit
Stáňa Hartová

Autor receptu

K domácímu pečení ji před časem přivedla láska. Láska k muži, který má intoleranci na lepek, láska k sobě sama, když hledala vhodnou terapii, láska k bezlepkovému kvásku, který si sama vypěstovala, láska k Adveni, když zjistila, jak krásně se s ní peče, láska k…

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Do skleničky dáme všechna semínka a zalijeme je 50 ml teplé vody.

V míse od robota smícháme směs BODYGUARD, kypřicí prášek, zbývající vodu (150 ml) a olej. Přidáme namočená semínka s veškerou vodou a vymícháme těsto.

Těsto přendáme na pečící papír a stěrkou ho rozetřeme do obdélníku. Přikryjeme ho druhým pečícím papírem a válečkem rovnoměrně vyválíme na tloušťku max. 2 mm. Vrstva musí být opravdu tenka (2 mm max.), jinak nebudou krekry po upečení křupat.

Nožem v těstu lehce nařízneme požadované tvary (čtverečky, obdélníčky, kosočtverce, apod). Děláme to opatrně, abychom neprořízli pečící papír.

Pečící papír s takto připraveným těstem přesuneme na mělký plech.

Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C po dobu cca 20 až 25 minut, zvolíme program horkovzduch.

Doba pečení je pouze orientační, je třeba se řídit zkušenostmi s vlastní troubu a krekry hlídat. Upečené krekry jsou “na omak”pevné a mají tmavší hnědou barvu. Pozor, nepřipalte je, zhořkly by.

  • recept Proteinové krekry ze směsi BODYGUARD
  • recept Proteinové krekry ze směsi BODYGUARD
  • recept Proteinové krekry ze směsi BODYGUARD
  • recept Proteinové krekry ze směsi BODYGUARD