Buchta prošívaná deka
Bez lepku Bez sóji

Ingredience
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Tahle prošívaná deka vás zahřeje minimálně stejně dobře jako ta v posteli! Nahořklé kakao v kombinaci s tvarohovým krémem je opravdová lahoda. Navíc krém nastříkaný do mřížky na těsto vytvoří krásný plastický vzor. Tak na co čekáte? Uvařte si horké kakao a šup pod deku!
Na odměřování ingrediencí použijte hrnek o objemu 250 ml. Plech 30×40 cm s vyšším okrajem vymažte máslem, vysypte bezlepkovou moukou nebo kokosem.
Čtyři vejce rozklepněte a opatrně oddělte bílky a žloutky. Bílky zatím dejte i se šlehacími metlami do chladničky, pak se vám zaručeně povede tuhý sníh. Čtyři žloutky utřete s cukrem.
Směs BAKE A CAKE promíchejte s kakaem, vanilkovým cukrem i kypřicím práškem a pak postupně zašlehávejte ke žloutkovému krému. Potom stejným způsobem zašlehejte půl hrnku vlažné vody a olej.
Ze čtyř vychlazených bílků ušlehejte tuhý sníh a opatrně ho zapracujte do kakaové hmoty. Kakaové těsto vlijte na plech a povrch uhlaďte. Předehřejte troubu na 180 °C.
Tvaroh smíchejte se zbylým vejcem, třemi lžícemi cukru a vanilkovým pudinkovým práškem. Pokud je krém moc hustý, můžete ho naředit několika lžícemi mléka.
Ochucený tvarohový krém naplňte do cukrářského sáčku s řezanou špičkou a křížem krážem jím ozdobte kakaové těsto. Buchtu pečte v předehřáté troubě zhruba 35 minut.