RECEPTY ADVENI

Buchta prošívaná deka

Bez lepku Bez sóji

Buchta prošívaná deka

Hlavní přísady

Bezlepková směs pro přípravu třeného a litého těsta na sladké pečivo BAKE A CAKE 750 g
Bezlepková směs pro přípravu třeného a litého těsta na sladké pečivo BAKE A CAKE 750 g
Koupit
Kypřicí prášek
Kypřicí prášek
Koupit
Časopis Apetit

Autor receptu

Apetit, napsáno s chutí

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Tahle prošívaná deka vás zahřeje minimálně stejně dobře jako ta v posteli! Nahořklé kakao v kombinaci s tvarohovým krémem je opravdová lahoda. Navíc krém nastříkaný do mřížky na těsto vytvoří krásný plastický vzor. Tak na co čekáte? Uvařte si horké kakao a šup pod deku!

Na odměřování ingrediencí použijte hrnek o objemu 250 ml. Plech 30×40 cm s vyšším okrajem vymažte máslem, vysypte bezlepkovou moukou nebo kokosem.

Čtyři vejce rozklepněte a opatrně oddělte bílky a žloutky. Bílky zatím dejte i se šlehacími metlami do chladničky, pak se vám zaručeně povede tuhý sníh. Čtyři žloutky utřete s cukrem.

Směs BAKE A CAKE promíchejte s kakaem, vanilkovým cukrem i kypřicím práškem a pak postupně zašlehávejte ke žloutkovému krému. Potom stejným způsobem zašlehejte půl hrnku vlažné vody a olej.

Ze čtyř vychlazených bílků ušlehejte tuhý sníh a opatrně ho zapracujte do kakaové hmoty. Kakaové těsto vlijte na plech a povrch uhlaďte. Předehřejte troubu na 180 °C.

Tvaroh smíchejte se zbylým vejcem, třemi lžícemi cukru a vanilkovým pudinkovým práškem. Pokud je krém moc hustý, můžete ho naředit několika lžícemi mléka.

Ochucený tvarohový krém naplňte do cukrářského sáčku s řezanou špičkou a křížem krážem jím ozdobte kakaové těsto. Buchtu pečte v předehřáté troubě zhruba 35 minut.

Foto: Adveni
  • recept Buchta prošívaná deka
  • recept Buchta prošívaná deka
  • recept Buchta prošívaná deka