RECEPTY ADVENI

Příprava listového těsta bez laktózy a kaseinu

Bez lepku Bez mléka Bez sóji

Příprava listového těsta bez laktózy a kaseinu
Bezlepková směs pro přípravu listového a filo těsta KREMROLE & BAKLAVA 750 g
Hlavní přísada
Bezlepková směs pro přípravu listového a filo těsta KREMROLE & BAKLAVA 750 g
Lenka Jurečková

Autor receptu

Lenka se stala nejznámějším propagátorem bezlepkového chleba s psylliem. Ten podle jejího návodu pečou tisíce lidí odkázaných na bezlepkovou dietu a láskyplně mu přezdívají Jureček!

Ingredience

PRO TRADIČNÍ PŘÍPRAVU SE ZELENÝM ALSANEM

Na tzv. vodové těsto

Na tzv. tukovou část

PRO ZJEDNODUŠENOU PŘÍPRAVU SE ZELENÝM ALSANEM

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Naše bezlepkové listové těsto si nemusejí odpírat ani osoby s ABKM (alergií na bílkovinu kravského mléka), pokud namísto klasického másla použijí zelený Alsan. Gramáže ingrediencí zde. Postupy přípravy – tradičnízjednodušený jsou stejné jako u verze s klasickým máslem.

Pro tuto variantu listového těsta se zeleným Alsanem rovněž platí stejná pravidla pro pečení jako u listového těsta s klasickým máslem. I zásady pro zamrazení a jeho dalšího použití jsou stejné.

Z výše uvedených ingrediencí připravíme 915 g listového těsta.

Foto: Lenka Jurečková
  • recept Příprava listového těsta bez laktózy a kaseinu