Příprava filo těsta zjednodušeně
Bez lepku Bez mléka Bez sóji

Ingredience
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Filo těsto můžeme připravit i tímto jednoduchých způsobem.
Z výše uvedených ingrediencí připravíme cca 20 listů filo těsta o průměru 18 cm.
Všechny suroviny smícháme v řídké těsto. Konzistence bude podobná konzistenci řidšího těsta na palačinky.
Těsto necháme odstát alespoň 15 minut. Zhoustne a vyjdou z něj bubliny, které vznikají při míchání.
Nepřilnavou pánev na smažení rozehřejeme na středním plameni/stupni.
Nebudeme péct zprudka ani příliš dlouho.
Těsto promícháme a pomocí mašlovačky postupně natíráme v tenoučké vrstvě na dno pánve. Už během natírání se směs propéká.
Pokryjeme dno a uděláme ještě 1–2 vrstvy. Snažíme se mít pánev potřenou rovnoměrně, hlídáme hlavně okraje.
Vyvýšený kraj pánve nenatíráme, hlavně na sklo-keramice a indukci by se hůře propékaly.
Pomalu placku opékáme a to pouze z jedné strany. Jakmile se začne ze strany odlepovat od pánve, opatrně ji odloupneme, dáme na talířek a přikryjeme vlhkou utěrkou.
Takto bychom měli připravit cca 20 listů filo těsta.
Takto připravené těsto je po upečení tenoučké a suché. Pokud jej dáme pod vlhkou utěrku, zvlhne a půjde ohýbat a tvarovat.