RECEPTY ADVENI

Příprava filo těsta zjednodušeně

Bez lepku Bez mléka Bez sóji

Příprava filo těsta zjednodušeně
Bezlepková směs pro přípravu listového a filo těsta KREMROLE & BAKLAVA 750 g
Hlavní přísada
Bezlepková směs pro přípravu listového a filo těsta KREMROLE & BAKLAVA 750 g
Lenka Jurečková

Autor receptu

Lenka se stala nejznámějším propagátorem bezlepkového chleba s psylliem. Ten podle jejího návodu pečou tisíce lidí odkázaných na bezlepkovou dietu a láskyplně mu přezdívají Jureček!

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Filo těsto můžeme připravit i tímto jednoduchých způsobem.

Z výše uvedených ingrediencí připravíme cca 20 listů filo těsta o průměru 18 cm.

Všechny suroviny smícháme v řídké těsto. Konzistence bude podobná konzistenci řidšího těsta na palačinky.

Těsto necháme odstát alespoň 15 minut. Zhoustne a vyjdou z něj bubliny, které vznikají při míchání.

Nepřilnavou pánev na smažení rozehřejeme na středním plameni/stupni.

Nebudeme péct zprudka ani příliš dlouho.

Těsto promícháme a pomocí mašlovačky postupně natíráme v tenoučké vrstvě na dno pánve. Už během natírání se směs propéká.

Pokryjeme dno a uděláme ještě 1–2 vrstvy. Snažíme se mít pánev potřenou rovnoměrně, hlídáme hlavně okraje.

Vyvýšený kraj pánve nenatíráme, hlavně na sklo-keramice a indukci by se hůře propékaly.

Pomalu placku opékáme a to pouze z jedné strany. Jakmile se začne ze strany odlepovat od pánve, opatrně ji odloupneme, dáme na talířek a přikryjeme vlhkou utěrkou.

Takto bychom měli připravit cca 20 listů filo těsta.

Takto připravené těsto je po upečení tenoučké a suché. Pokud jej dáme pod vlhkou utěrku, zvlhne a půjde ohýbat a tvarovat.

Foto: Lenka Jurečková
  • recept Příprava filo těsta zjednodušeně
  • recept Příprava filo těsta zjednodušeně
  • recept Příprava filo těsta zjednodušeně
  • recept Příprava filo těsta zjednodušeně
  • recept Příprava filo těsta zjednodušeně
  • recept Příprava filo těsta zjednodušeně
  • recept Příprava filo těsta zjednodušeně