Pomerančovo-mandlové cukroví
Bez lepku Bez mléka Bez sóji

Ingredience
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Pomerančovníky a mandloně evokují orientální zahrady. Kombinace pomerančů s mandlemi je však velmi oblíbená například také v Itálii, kde je častá nejen v sušenkách ale i v jiných dezertech. Proložte vánoční klasiku trochou exotiky a provoňte Vaši domácnost tímto vskutku pomerančovým cukrovím. Patří k těm trvanlivým, můžete ho tedy připravit mezi prvními.
Z výše uvedených ingrediencí připravíme 1 plech menších kousků cukroví.
Do misky odvážíme směs PAVLOVA & MERINGUE (tzv. BÍLÁ) a přidáme pomerančovou šťávu. Důkladně promícháme.
Oloupeme svrchní část kůry pomeranče (bez bílé části, ta je hořká). Dáme ji do mixéru spolu s cukrem a rozmixujeme. Získáme pomerančový cukr.
Mandlovou mouku smícháme s pomerančovým cukrem a zalijeme směsí PAVLOVA & MERINGUE (tzv. BÍLÁ) smíchanou s pomerančovou šťávou. Vše důkladně promícháme a získáme lepivé těsto.
Pracovní plochu posypeme moučkovým cukrem a z těsta vyválíme váleček.
Váleček rozkrájíme na stejně velké části, z kterých tvarujeme kuličky.
Kuličky obalujeme v moučkovém cukru a klademe je na plech vyložený pečícím papírem.
Kuličky na plechu rozmáčkneme prstem, čímž nám vznikne jakoby koláček s jamkou uprostřed.
Jamku uprostřed vyplníme pomerančovou marmeládou.
Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C do zlatova – zhruba 10 minut, zvolíme program horní-dolní ohřev.