RECEPTY ADVENI

Pomerančovo-mandlové cukroví

Bez lepku Bez mléka Bez sóji

Pomerančovo-mandlové cukroví
Bezlepková směs PAVLOVA & MERINGUE 750 g
Hlavní přísada
Bezlepková směs PAVLOVA & MERINGUE 750 g
Adveni

Autor receptu

Adveni Medical, spol. s r. o. – český výrobce bezlepkových směsí na pečení a kaší.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Pomerančovníky a mandloně evokují orientální zahrady. Kombinace pomerančů s mandlemi je však velmi oblíbená například také v Itálii, kde je častá nejen v sušenkách ale i v jiných dezertech. Proložte vánoční klasiku trochou exotiky a provoňte Vaši domácnost tímto vskutku pomerančovým cukrovím. Patří k těm trvanlivým, můžete ho tedy připravit mezi prvními.

Z výše uvedených ingrediencí připravíme 1 plech menších kousků cukroví.

Do misky odvážíme směs PAVLOVA & MERINGUE (tzv. BÍLÁ) a přidáme pomerančovou šťávu. Důkladně promícháme.

Oloupeme svrchní část kůry pomeranče (bez bílé části, ta je hořká). Dáme ji do mixéru spolu s cukrem a rozmixujeme. Získáme pomerančový cukr.

Mandlovou mouku smícháme s pomerančovým cukrem a zalijeme směsí PAVLOVA & MERINGUE (tzv. BÍLÁ) smíchanou s pomerančovou šťávou. Vše důkladně promícháme a získáme lepivé těsto.

Pracovní plochu posypeme moučkovým cukrem a z těsta vyválíme váleček.

Váleček rozkrájíme na stejně velké části, z kterých tvarujeme kuličky.

Kuličky obalujeme v moučkovém cukru a klademe je na plech vyložený pečícím papírem.

Kuličky na plechu rozmáčkneme prstem, čímž nám vznikne jakoby koláček s jamkou uprostřed.

Jamku uprostřed vyplníme pomerančovou marmeládou.

Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C do zlatova – zhruba 10 minut, zvolíme program horní-dolní ohřev.

Foto: Adveni
  • recept Pomerančovo-mandlové cukroví
  • recept Pomerančovo-mandlové cukroví