RECEPTY ADVENI

Pohankovo-mandlové sušenky s bazalkou

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Pohankovo-mandlové sušenky s bazalkou
Kašulka

Autor receptu

Věří, že cesta ke zdraví vede přes vysokonutriční protizánětlivou stravu. Najdete u ní recepty bez lepku, občas bez mléka či vajec a spoustu povídání nejen o histaminové intoleranci.

Ingredience

Pracovní postup

Ani při pečení sušenek nemusíme zapomínat na skvělé účinky některých čerstvých bylinek, které sušenkám dodají nejen zajímavou chuť, ale také spoustu příznivých účinků na naše zdraví.

Smícháme mouky se solí a sodou. Přidáme nasekanou bazalku a vmícháme kokosový olej, agáve sirup i citrónovou šťávu. Vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do fólie a necháme v lednici hodinu rozležet, aby se nám trochu natáhla chuť bazalky.

Troubu předehřejeme na 170 °C. Na plech vykrajujeme tvary, které se nám budou líbit. Sušenky můžete udělat tlustší nebo tenčí podle vašich preferencí, já jsem zvolila něco mezi. Pečte 6–10 minut pode tloušťky než sušenky zlátnout. Nechte vychladnout. Poté můžete zdobit třeba čokoládou. Nebo můžete sušenky udělat tenké jako linecké a připravit si třeba citrónový krém (tedy krém s vůní citrónu), případně s trochou nasekané bazalky, a sušenky plnit.

  • recept Pohankovo-mandlové sušenky s bazalkou