Pohankové medové perníčky
Bez lepku Bez sóji
Ingredience
Pracovní postup
Pohankovou mouku prosejeme do mísy a přidáme sodu a perníkové koření. V misce zvlášť ušleháme vejce s medem a cukrem a směs přidáme k mouce. Vymícháme pevné těsto, do kterého zapracujeme postupně máslo. Zabalíme do fólie a dáme odležet do lednice, doporučuji alespoň jeden den (a když nebudete stíhat a zůstane tam 3 dny, vůbec nic se neděje, vyzkoušeno:-)). Poté rozválíme mezi dvěma kusy potravinářské fólie na cca 0,5 cm vysokou placku a vykrajujeme požadované tvary. Pekla jsem při 160 °C cca 10 minut, do zrůžovění. Aby byly perníčky lesklé, potírají se po vytažení z trouby bílkem, ale jelikož HIT nesmí syrový bílek, tak to rozhodně nedoporučuji. Jezte jen tak, dozdobte klasickou citronovou polevou nebo třeba bílou čokoládou.