RECEPTY ADVENI

Pohankové medové perníčky

Bez lepku Bez sóji

Pohankové medové perníčky
Kašulka

Autor receptu

Věří, že cesta ke zdraví vede přes vysokonutriční protizánětlivou stravu. Najdete u ní recepty bez lepku, občas bez mléka či vajec a spoustu povídání nejen o histaminové intoleranci.

Ingredience

Pracovní postup

Pohankovou mouku prosejeme do mísy a přidáme sodu a perníkové koření. V misce zvlášť ušleháme vejce s medem a cukrem a směs přidáme k mouce. Vymícháme pevné těsto, do kterého zapracujeme postupně máslo. Zabalíme do fólie a dáme odležet do lednice, doporučuji alespoň jeden den (a když nebudete stíhat a zůstane tam 3 dny, vůbec nic se neděje, vyzkoušeno:-)). Poté rozválíme mezi dvěma kusy potravinářské fólie na cca 0,5 cm vysokou placku a vykrajujeme požadované tvary. Pekla jsem při 160 °C cca 10 minut, do zrůžovění. Aby byly perníčky lesklé, potírají se po vytažení z trouby bílkem, ale jelikož HIT nesmí syrový bílek, tak to rozhodně nedoporučuji. Jezte jen tak, dozdobte klasickou citronovou polevou nebo třeba bílou čokoládou.

  • recept Pohankové medové perníčky
  • recept Pohankové medové perníčky