Podzimní mufinky s povidlami
Bez lepku Bez mléka Bez sóji

Ingredience
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Hledáte mufínky, které by byly nejen bez mléčné bílkoviny, lepku, ale i ostatních obilnin? Už nehledejte, protože tyto mufinky jsou vyrobeny pouze z velmi zdravé kokosové mouky. Místo velkého množství tuku přidáme zdravější jablečné pyré, takže se nemusíte bát ani o svou linii. A nakonec přidáme mák a švestky – kombinaci, která dodá spoustu minerálů a vitamínů!
Troubu předehřejeme na 175 °C. Pekla jsem 6 normálních mufínků + 12 mini mufínků.
Připravíme si jablečné pyré a smícháme je s vejci, olejem a agáve sirupem. Postupně vmícháme kokosovou mouku a jedlou sodu (a špetku soli). Vymícháme v hladké těsto a necháme 5 minut stát.
Do připravených košíčků dáme jednu vrchovatou lžíci těsta. Na to dáme malou lžičku povidel (naše domácí povidla jsou hodně hustá a hodně sladká, pokud máte řidší marmeládu, rozmíchejty se lžící tapiokové mouky), můžeme přidat trochu česrtvě namletého máku. Přikryjeme další vrstvou těsta. Pečeme 20 minut. Vyjmeme z košíčků a necháme vychladnout na mřížce.