RECEPTY ADVENI

Podzimní jablečný koláč s rýžovým protejnem

Bez lepku Bez mléka Bez sóji

Podzimní jablečný koláč s rýžovým protejnem

Hlavní přísady

Čiroková mouka 250 g, DMT 03.08.2023
Čiroková mouka 250 g, DMT 03.08.2023
Koupit
Teffová mouka tmavá 250 g, DMT 09.08.2023
Teffová mouka tmavá 250 g, DMT 09.08.2023
Koupit
Kašulka

Autor receptu

Věří, že cesta ke zdraví vede přes vysokonutriční protizánětlivou stravu. Najdete u ní recepty bez lepku, občas bez mléka či vajec a spoustu povídání nejen o histaminové intoleranci.

Ingredience

Náplň

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Protizánětlivý čirok a pohanka doplněné o teff plný minerálů, to vše s protizánětlivým jablíčkem – zaručený recept na podzimní jablečný koláč. Když přidáte trochu koření, koláč navodí příjemnou atmosféru, a žádné podzimní chmury nemají šanci.

Troubu předehřejeme na 170 °C. Nachystala jsem si dortovou formu o průměru 24 cm, kterou jsem vytřela tukem a vysypala moukou z vlašských ořechů (nemusí být, stačí jakákoli jiná bezlepková).

Smíchejte všechny suché ingredience. Zvlášť smíchejte tekuté ingredience a směs přidejte k suché směsi. Vznikne tuhé těsto, do kterého vmícháme nasekaná jablka (oloupaná, zbavená jadřince, nasekaná na menší kostičky, můžeme přidat třeba i vlašských ořech atd.). Těsto rozetřeme do připravené formy a pečeme 30 minut. Necháme na mřížce vychladnout. Po vychladnutí můžeme uprostřed rozkrojit a potřít marmeládou pro vláčnější chuť, ale nemusíme. Těsto lze i rozdělit do muffinové formy na 12 muffinů, přičemž těsto budete muset nabírat lžící.

Poznámka

Pokud nemáte doma proteinový prášek, nahraďte rýžovou moukou. Těsto je spíše hutné a klidně je můžete využít i na muffiny nebo menší koláčky pečené samostatně.

  • recept Podzimní jablečný koláč s rýžovým protejnem