Podzimní jablečný koláč s rýžovým protejnem
Bez lepku Bez mléka Bez sóji

Ingredience
Náplň
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Protizánětlivý čirok a pohanka doplněné o teff plný minerálů, to vše s protizánětlivým jablíčkem – zaručený recept na podzimní jablečný koláč. Když přidáte trochu koření, koláč navodí příjemnou atmosféru, a žádné podzimní chmury nemají šanci.
Troubu předehřejeme na 170 °C. Nachystala jsem si dortovou formu o průměru 24 cm, kterou jsem vytřela tukem a vysypala moukou z vlašských ořechů (nemusí být, stačí jakákoli jiná bezlepková).
Smíchejte všechny suché ingredience. Zvlášť smíchejte tekuté ingredience a směs přidejte k suché směsi. Vznikne tuhé těsto, do kterého vmícháme nasekaná jablka (oloupaná, zbavená jadřince, nasekaná na menší kostičky, můžeme přidat třeba i vlašských ořech atd.). Těsto rozetřeme do připravené formy a pečeme 30 minut. Necháme na mřížce vychladnout. Po vychladnutí můžeme uprostřed rozkrojit a potřít marmeládou pro vláčnější chuť, ale nemusíme. Těsto lze i rozdělit do muffinové formy na 12 muffinů, přičemž těsto budete muset nabírat lžící.
Poznámka
Pokud nemáte doma proteinový prášek, nahraďte rýžovou moukou. Těsto je spíše hutné a klidně je můžete využít i na muffiny nebo menší koláčky pečené samostatně.