Plněné ořechy
Bez lepku Bez sóji

Ingredience
Na těsto
Na krém
Na dokončení
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Jedno z mých nejoblíbenějších druhů cukroví, které mi jako bezlepkové moc chybělo! Plněné úžasným krémem.
Z výše uvedených ingrediencí připravíme cca 30 slepených ořechů.
1. Všechny ingredience na těsto dáme do mísy a zpracujeme hladké těsto. Necháme, alespoň 2 hodiny odpočinout v lednici.
2. Formičky na ořechy můžeme lehce vymazat máslem, ať máme jistotu, že ořechy půjdou vyklopit. Z těsta děláme stejně velké kuličky, které ve formičce lehce zmáčkneme a vyplníme těstem formičku. Neumačkávejme těsto moc, aby po upečení šlo vyklopit.
3. Pečeme do zezlátnutí (na 170° C cca 10–12 minut) a ještě teplé vyklopíme z formiček (můžeme formičkou klepnout o dřevěnou desku a tak se z formičky uvolní).
4. Vychladlé ořechy plníme krémem přes cukrářský sáček, přiklopíme druhým kouskem a necháme v chladnu ztuhnout.
5. Naplněné a ztuhlé ořechy namáčíme kousek do rozpuštěné čokolády a hned do namletých ořechů nebo kokosu.
Krém
1. Moučkový cukr, vanilkový cukr a vejce vyšleháme nad vodní lázni do zhoustnutí. (Vodní lázeň – Připravíme si větší a menší hrnec – do většího dáme vroucí vodu a menší postavíme na to. Vodu necháme jen opravdu lehounce probublávat. V horním hrnci šleháme krém mixérem.)
2. Necháme pozvolna vychladnout a poté zašleháme změklé máslo a rum. Krém necháme vychladit a plníme jim úlky nebo jiný druh cukroví.