Placky z mouky z červené rýže s řepnými lístky
Bez lepku Bez mléka Bez sóji
Ingredience
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Lístky z mladé řepy nemusí být jen nepotřebným odpadem, ale můžete je využít namísto mangoldu nebo špenátu do rychlých placek. Když přidáte mouku z červené čočky, která má zajímavou oříškovou chuť, a mouku z červené čočky, která dodá vlákninu a bílkoviny, dostaneme chutné rychlé jídlo plné živin.
Nejdříve si spaříme listy z řepy. Nakrájíme je na drobno a s trochou vody je dáme na pár minut podusit. Poté všechnu přebytečnou vodu slijeme a necháme vychladnout.
Smícháme mouky se solí a sodou. Zvlášť smícháme vejce s vodou, olejem, octem a směs vmícháme do suché směsi. Vmícháme podušené řepné listy, nasekanou petržel a tymián. Na nepřilnavou pánev dáme větší lžící hromádku těsta, jakmile se začnou dělat bublinky, otočíme. Z jedné dávky vyjde cca 15 placek podle velikosti lžíce. Podávám s čerstvými bylinkami a chia olejem (možno nahradit dýňovým).