Pizza z dýňové mouky
Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Ingredience
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Pizzu má každý rád. Tahle je navíc ještě krásně zelená…
Ze všech surovin vypracujeme pevné těsto. Vodu přidáváme podle potřeby tak, aby se těsto nedrobilo, ale ani nelepilo. Rukama ho roztáhneme a umačkáme na plech vyložený pečicím papírem. Necháme asi 45 minut kynout na teplém místě. Poté potřeme olivovým olejem, posypeme pizza kořením (použila jsem směs od Vitany), lehce pokapeme rajčatovou omáčkou, obložíme červenou cibulí nasekanou na půlměsíčky a posypeme nastrouhaným veganským sýrem nebo uzeným tofu. Pečeme při 160 °C asi 20 minut.
Poznámka
Na obložení co má kdo rád. Na obrázku jen červená cibule nakrájená na půlměsíčky a veganský sýr (nebo uzené tofu).