Pizza tyčinky ze směsi TALIÁN
Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Ingredience
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Do mísy od robota nalijeme vodu, přidáme droždí, směs TALIÁN a olivový olej. Vymícháme hladké těsto.
Těstem naplníme trezírovací sáček a na plech vyložený pečícím papírem nastříkáme tyčiky. Délka, tvar – záleží na naší fantazii.
„Zastříkneme” vodou a přikryjeme potravinářskou fólií tak, aby se těsta nedotýkala. Necháme kynout cca 30–40 minut, záleží na teple v místnosti, tyčinky lehce zvětší svůj objem.
Vykynuté tyčinky znovu “zastříkneme” vodou z rozprašovače a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C cca 30 minut, zvolíme program horkovzduch.
Upečené tyčinky jsou “na omak” pevné. Necháme je vychladnout na mřížce.
Foto: Stáňa Hartová