RECEPTY ADVENI

Pizza tyčinky ze směsi TALIÁN

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Pizza tyčinky ze směsi TALIÁN

Hlavní přísady

Bezlepkový chléb TALIÁN s amarantem
Bezlepkový chléb TALIÁN s amarantem
Koupit
Droždí 100 g bezlepkové
Droždí 100 g bezlepkové
Koupit
Stáňa Hartová

Autor receptu

K domácímu pečení ji před časem přivedla láska. Láska k muži, který má intoleranci na lepek, láska k sobě sama, když hledala vhodnou terapii, láska k bezlepkovému kvásku, který si sama vypěstovala, láska k Adveni, když zjistila, jak krásně se s ní peče, láska k…

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Do mísy od robota nalijeme vodu, přidáme droždí, směs TALIÁN a olivový olej. Vymícháme hladké těsto.

Těstem naplníme trezírovací sáček a na plech vyložený pečícím papírem nastříkáme tyčiky. Délka, tvar – záleží na naší fantazii.

„Zastříkneme” vodou a přikryjeme potravinářskou fólií tak, aby se těsta nedotýkala. Necháme kynout cca 30–40 minut, záleží na teple v místnosti, tyčinky lehce zvětší svůj objem.

Vykynuté tyčinky znovu “zastříkneme” vodou z rozprašovače a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C cca 30 minut, zvolíme program horkovzduch.

Upečené tyčinky jsou “na omak” pevné. Necháme je vychladnout na mřížce.

Foto: Stáňa Hartová
  • recept Pizza tyčinky ze směsi TALIÁN
  • recept Pizza tyčinky ze směsi TALIÁN
  • recept Pizza tyčinky ze směsi TALIÁN