RECEPTY ADVENI

Pizza

Bez lepku Bez sóji

Pizza

Hlavní přísady

Bezlepková směs pro přípravu listového a filo těsta KREMROLE & BAKLAVA 750 g
Bezlepková směs pro přípravu listového a filo těsta KREMROLE & BAKLAVA 750 g
Koupit
Bezlepkové pizza koření
Bezlepkové pizza koření
Koupit
Lenka Jurečková

Autor receptu

Lenka se stala nejznámějším propagátorem bezlepkového chleba s psylliem. Ten podle jejího návodu pečou tisíce lidí odkázaných na bezlepkovou dietu a láskyplně mu přezdívají Jureček!

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Pravá italská pizza se připravuje z kynutého těsta a vy si ji můžete upéct z naší směsi DONUTS & CROISSANTS (tzv. ZELENÉ). Zde vám však předkládáme pizzu z těsta listového. Italové odpustí, ale najdou se zkrátka tací, kdo před kynutou klasikou dávají přednost lehoučkému a křehkému listovému testu. Pokud k nim patříte, bez ostychu si připravte pizzu dle našeho receptu. Anebo si vytvořte svůj vlastní. Vždyť na pizze je nejzábavnější právě to, že její obložení lze donekonečna kombinovat a obměňovat podle toho, co máte nejraději nebo na co zrovna máte chuť.

Z výše uvedených surovin připravíme 1 pizzu.

Listové těsto připravíme dle receptu na přípravu tradičním způsobem nebo dle receptu na přípravu zjednodušeně.

Vychlazené listové těsto rozválíme na lehce pomoučeném vále na velikost plechu. Roztřepené okraje můžeme odkrojit.

Těsto přeneseme na plech vyložený pečícím papírem, propícháme po celé ploše vidličkou, potřeme rajčatovou omáčkou nebo kečupem a obložíme dle chuti. Na závěr posypeme pizza kořením.

Pečeme v troubě předehřáté na 210 °C po dobu cca 15–17 minut, program horní a dolní ohřev.

Foto: Lenka Jurečková
  • recept Pizza
  • recept Pizza
  • recept Pizza