RECEPTY ADVENI

Pistáciová srdíčka

Bez lepku Bez sóji

Pistáciová srdíčka
Bezlepková samokypřící směs pro přípravu sušenek, perníku, křehkého těsta a lineckého těsta BISCUITS & COOKIES 750 g
Hlavní přísada
Bezlepková samokypřící směs pro přípravu sušenek, perníku, křehkého těsta a lineckého těsta BISCUITS & COOKIES 750 g
Stáňa Hartová

Autor receptu

K domácímu pečení ji před časem přivedla láska. Láska k muži, který má intoleranci na lepek, láska k sobě sama, když hledala vhodnou terapii, láska k bezlepkovému kvásku, který si sama vypěstovala, láska k Adveni, když zjistila, jak krásně se s ní peče, láska k…

Ingredience

Na těsto

Na pistáciový krém

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Pistácie v jakékoliv podobě a neomezeném množství! Nikdy neodoláme.

Do mísy od robota dáme směs BISCUITS & COOKIES (tzv. ŽLUTÁ), pomleté pistácie, moučkový cukr a studené máslo nakrájené na kostičky. K-metlou vypracujeme „drobenku“.

Přidáme žloutek a krátce propracujeme, aby se těsto spojilo.

Těsto zabalíme do potravinářské fólie a dáme odležet do lednice minimálně na 2 hodiny, ideálně do druhého dne.

Těsto vyválíme mezi dvěma pečícími papíry na tloušťku 3 mm.

Vykrajujeme srdíčka, která klademe na plech vyložený pečícím papírem.

Plech se srdíčky dáme znovu na cca 30 minut do chladu.

Pečeme v troubě vyhřáté na 170° C po dobu 8–10 minut. Zvolíme program horní – dolní ohřev.

Upečené tvary necháme vychladnout na mřížce.

Příprava krému

Čokoládu rozpustíme. Smetanu zahřejeme a smícháme s rozpuštěnou čokoládou.

Přidáme pistáciovou pastu a promixujeme tyčovým mixérem do hladka.

Dále přidáme máslo a znovu důkladně promixujeme.

Zakryjeme potravinářskou fólií tzv. na dotek a dáme vychladit na několik hodin do lednice (ideálně přes noc).

Než začneme cukroví plnit, promícháme krém stěrkou.

Pomocí cukrářského sáčku nanášíme na polovinu cukroví a slepujeme s druhou polovinou.

Necháme v chladu ztuhnout a rozležet.

Foto: Stáňa Hartová
  • recept Pistáciová srdíčka