Pistáciová srdíčka
Bez lepku Bez sóji

Ingredience
Na těsto
Na pistáciový krém
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Pistácie v jakékoliv podobě a neomezeném množství! Nikdy neodoláme.
Do mísy od robota dáme směs BISCUITS & COOKIES (tzv. ŽLUTÁ), pomleté pistácie, moučkový cukr a studené máslo nakrájené na kostičky. K-metlou vypracujeme „drobenku“.
Přidáme žloutek a krátce propracujeme, aby se těsto spojilo.
Těsto zabalíme do potravinářské fólie a dáme odležet do lednice minimálně na 2 hodiny, ideálně do druhého dne.
Těsto vyválíme mezi dvěma pečícími papíry na tloušťku 3 mm.
Vykrajujeme srdíčka, která klademe na plech vyložený pečícím papírem.
Plech se srdíčky dáme znovu na cca 30 minut do chladu.
Pečeme v troubě vyhřáté na 170° C po dobu 8–10 minut. Zvolíme program horní – dolní ohřev.
Upečené tvary necháme vychladnout na mřížce.
Příprava krému
Čokoládu rozpustíme. Smetanu zahřejeme a smícháme s rozpuštěnou čokoládou.
Přidáme pistáciovou pastu a promixujeme tyčovým mixérem do hladka.
Dále přidáme máslo a znovu důkladně promixujeme.
Zakryjeme potravinářskou fólií tzv. na dotek a dáme vychladit na několik hodin do lednice (ideálně přes noc).
Než začneme cukroví plnit, promícháme krém stěrkou.
Pomocí cukrářského sáčku nanášíme na polovinu cukroví a slepujeme s druhou polovinou.
Necháme v chladu ztuhnout a rozležet.