Dortík piškotový jahodový
Bez lepku Bez sóji

Ingredience
Na korpus
Na krém
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Piškotové dortíky s krémem na základě sýru Philadelphia se smetanovým jogurtem budete milovat Vy i celá Vaše rodina. Krémový sýr Philadelphia je sice trochu dražší ingredience, ale ta lahodná chuť stojí za to. Přesto, velmi dobrého výsledku docílíte i s levnější Lučinou, „žervé“, nebo třeba Goddesou z LIDLu. Kouzlo těchto piškotových dortíků je v tom, že mají nekonečné množství variant. A tak podle sezóny můžete obdobně vytvořit dortík meruňkový, broskvový, malinový. Zde máme klasiku – jahodovou verzi. Ale vyzkoušejte také čokoládovou variaci, nebo některou z kombinací kokosovo-ananasová, ořechovo-karamelová, či čokoládovo-višňová.
Budeme potřebovat dortovou formu o průměru cca 24 cm a pečící papír na její vyložení.
Nejprve si připravíme korpus
Oddělíme žloutky od bílků. Z bílků a špetky soli ušleháme sníh, který si zatím ponecháme stranou.
Ze žloutků a cukru ušleháme hustou pěnu.
Do žloutkové hmoty pomalu vmícháme Fialovou směs s práškem do pečiva.
Nakonec jemně vmícháme bílkový sníh.
Vzniklé těsto nalijeme do formy vyložené pečícím papírem.
Pečeme cca 15–20 minut na 170 °C. Doba pečení je orientační. Upečený piškot poznáme tak, že povrch začne krásně tmavnout a nádherně vonět. Po upečení ještě necháme korpus v troubě „dojít“ cca 10–15 minut.
Korpus necháme zchladnout a z formy ho vyndáváme vlažný, tak abychom ho pěkně oddělili od formy a pečícího papíru. Necháme ho odpočívat na mřížce do úplného vychladnutí.
Nyní si připravíme krém
Sýr a jogurt smícháme dohromady a ochutíme rozmixovanými jahodami s cukrem.
Podle návodu si připravíme želatinový ztužovač a přidáme ho do jahodami ochucené sýrovo-jogurtové směsi.
Vychladlý korpus znovu vložíme do formy a nalijeme na něj krémovou směs.
Dáme chladit, minimálně přes noc.
Po vychladnutí a ztuhnutí můžeme dortík libovolně dozdobit – ovocem, želatinou, čokoládovou polevou.