Piškotová roláda
Bez lepku Bez mléka Bez sóji

Ingredience
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Piškotová roláda krok za krokem a to i názorně na videu. Takový je recept Zdeňky Piklové.
Oddělíme žloutky a bílky. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a zatím ho ponecháme stranou.
Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny. Přilijeme 2 lžíce oleje a 2 lžíce horké vody. Přisypeme Žlutou směs BISCUITS & COOKIES. Opět vyšleháme.
Nakonec jemně vmícháme bílkový sníh.
Takto připravené těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a rovnoměrně rozetřeme do tvaru obdélníku.
V horkovzdušné troubě pečeme na 200 °C cca 10 minut (do jemného zhnědnutí).
Po upečení sundáme z plechu i s pečícím papírem, namočíme si ruce, a začneme rolovat těsto i s papírem. Takto zarolované necháme vychladnout.
Jakmile těsto vychladne, rozbalíme a můžeme plnit (potřít) krémem nebo marmeládou. Následně zase snadno „zabalíme“.
Roládu můžeme ozdobit čokoládovou polevou.