RECEPTY ADVENI

Piškotová roláda

Bez lepku Bez mléka Bez sóji

Piškotová roláda
Bezlepková samokypřící směs pro přípravu sušenek, perníku, křehkého těsta a lineckého těsta BISCUITS & COOKIES 750 g
Hlavní přísada
Bezlepková samokypřící směs pro přípravu sušenek, perníku, křehkého těsta a lineckého těsta BISCUITS & COOKIES 750 g
Zdeňka Piklová

Autor receptu

Zdeňka zkouší bezlepkové směsi a mouky různých výrobců. Natáčí praktická videa s přípravou receptů, která zveřejňuje na svém YouTube kanále Jak žít bez lepku.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Piškotová roláda krok za krokem a to i názorně na videu. Takový je recept Zdeňky Piklové.

Oddělíme žloutky a bílky. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a zatím ho ponecháme stranou.

Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny. Přilijeme 2 lžíce oleje a 2 lžíce horké vody. Přisypeme Žlutou směs BISCUITS & COOKIES. Opět vyšleháme.

Nakonec jemně vmícháme bílkový sníh.

Takto připravené těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a rovnoměrně rozetřeme do tvaru obdélníku.

V horkovzdušné troubě pečeme na 200 °C cca 10 minut (do jemného zhnědnutí).

Po upečení sundáme z plechu i s pečícím papírem, namočíme si ruce, a začneme rolovat těsto i s papírem. Takto zarolované necháme vychladnout.

Jakmile těsto vychladne, rozbalíme a můžeme plnit (potřít) krémem nebo marmeládou. Následně zase snadno „zabalíme“.

Roládu můžeme ozdobit čokoládovou polevou.

 

Foto: Zdeňka Piklová
  • recept Piškotová roláda