RECEPTY ADVENI

Pikantní špízy

Bez lepku Bez sóji

Pikantní špízy
Bezlepková směs pro přípravu listového a filo těsta KREMROLE & BAKLAVA 750 g
Hlavní přísada
Bezlepková směs pro přípravu listového a filo těsta KREMROLE & BAKLAVA 750 g
Adveni

Autor receptu

Adveni Medical, spol. s r. o. – český výrobce bezlepkových směsí na pečení a kaší.

Ingredience

Na dokončení

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Rádi zakousnete k pivu či vínu něco slaného a nevadí vám ani ostřejší chuť? Pak jsou pro vás tyhle špízy jako stvořené. Kolečka jemně pikantní klobásky jsou cudně zahalená v listovém těstě a navléknutá pěkně jedno vedle druhého na špejli či špízové jehle. Pokud máte smysl pro humor, můžete řízným bábuškám naznačit ještě oči z černého pepře a po upečení dokreslit úsměv z kečupu. Špízy se tak budou doslova smát a z talíře zmizí dřív, než se nadějete.

Z výše uvedených surovin připravíme 6–8 špízů.

Listové těsto připravíme dle receptu na přípravu tradičním způsobem nebo dle receptu na přípravu zjednodušeně.

Vychlazené listové těsto rozválíme na lehce pomoučeném vále na cca 0,5 cm vysoký plát.

Ostravské klobásy zabalíme do těsta – viz foto 1 a nakrájíme na kolečka.

Obalená nakrájená kolečka klobásy napíchneme na špejle či špízové jehly. Viz foto 2.

Pomocí kuliček černého pepře můžeme na kolečkách vytvořit oči. Viz foto 2.

Pečeme v troubě předehřáté na 210 °C po dobu 13 minut, program horní a dolní ohřev.

Po upečení můžeme pomocí kečupu dokreslit úsměv.

Foto: Adveni
  • recept Pikantní špízy
  • recept Pikantní špízy
  • recept Pikantní špízy
  • recept Pikantní špízy