Pikantní špízy
Bez lepku Bez sóji

Ingredience
Na dokončení
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Rádi zakousnete k pivu či vínu něco slaného a nevadí vám ani ostřejší chuť? Pak jsou pro vás tyhle špízy jako stvořené. Kolečka jemně pikantní klobásky jsou cudně zahalená v listovém těstě a navléknutá pěkně jedno vedle druhého na špejli či špízové jehle. Pokud máte smysl pro humor, můžete řízným bábuškám naznačit ještě oči z černého pepře a po upečení dokreslit úsměv z kečupu. Špízy se tak budou doslova smát a z talíře zmizí dřív, než se nadějete.
Z výše uvedených surovin připravíme 6–8 špízů.
Listové těsto připravíme dle receptu na přípravu tradičním způsobem nebo dle receptu na přípravu zjednodušeně.
Vychlazené listové těsto rozválíme na lehce pomoučeném vále na cca 0,5 cm vysoký plát.
Ostravské klobásy zabalíme do těsta – viz foto 1 a nakrájíme na kolečka.
Obalená nakrájená kolečka klobásy napíchneme na špejle či špízové jehly. Viz foto 2.
Pomocí kuliček černého pepře můžeme na kolečkách vytvořit oči. Viz foto 2.
Pečeme v troubě předehřáté na 210 °C po dobu 13 minut, program horní a dolní ohřev.
Po upečení můžeme pomocí kečupu dokreslit úsměv.