Perníčky
Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Ingredience
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Ze všech surovin vypracujeme pevné nelepivé těsto, které necháme asi hodinu odpočinout. Poté ho rozválíme na přibližně 4 cm vysokou placku a vykrájíme požadované tvary. Ty rozložíme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 160 °C asi 20 minut. Upečené perníčky necháme vychladnout a poté ozdobíme polevou připravenou z moučkového cukru a citronové šťávy.
Poznámka
Perníčky jsou po upečení tvrdší, můžete je nechat několik dní rozležet.
Na vyvalování používám silikonový vál i váleček, takže těsto již nepodsýpám. Pokud budete vyvalovat na dřevě, podsypte těsto trochou bezlepkové mouky.
Na vykrajování doporučuji jednodušší tvary, které se nebudou lámat.
Pokud vám nevadí vejce, můžete na zdobení připravit klasickou bílkovou polevu (vyšlehaný bílek s moučkovým cukrem), tato z cukru a citronové šťávy není tak krásně bílá a hůř se s ní zdobí, ale jako náhražka pro alergiky udělá výbornou službu. Na perníčky jsem ji nanášela pomocí párátka a volila jednodušší motivy.