Ovesná revoluce s kešu polevou
Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Ingredience
Kešu poleva
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Červená barva tohoto dezertíku je naprosto přirozená. Je totiž z řepy. Ano, čtete dobře. Pokud nevíte, jak tuto zdravou protirakovinnou lahůdku schovat před dětmi i dospělými, koláč může být vaše šance. Přidejte antioxidanty z nepraženého kakaa a trochu ovesných vloček a máte skvělou snídani. Přidejte zdravou kešu polevu a máte super dezertík. Nejen zdravý, ale také krásně barevný. Vyhlaste červenou nemocem!
Troubu předehřejte na 170 °C. Menší plech (21×21cm) vyložíme papírem na pečení.
Červenou řepu si nastrouháme. V hrníčku nebo nepřilnavém hrnci smícháme olej, med a čokoládové pecky. Pokud je nebudete používat, nemusíte směs ani zahřívat. Stačí zahřát jen lehce, aby se čokoláda začala roztápět. Přidáme nastrouhanou řepu a vše rozmixujeme dohladka. Používala jsem tyčový mixér a šlo to docela dobře rozmixovat. Do tekuté směsi přidáme všechny ostatní ingredience a smícháme v těsto. Pokud používáte bezlepkové vločky, vložte celou směs do sekáčku / mixéru a pořádně spolu rozmixujte. Při použití jemných vloček stačí použít ruční mixér. Směs rozetřete do připraveného plechu a pečte cca 20 minut. Povrch bude na dotek pevný, vnitřek se bude zdát ještě měkký. Nechte kompletně vychladnout.
Kešu ořechy si ideálně na dvě hodiny předem namočte do vody. Vodu slijte, nechte oříšky okapat a vložte do mixéru. Přidejte kokosový olej a agáve sirup a mixujte. Pokud je potřeba, přidejte trochu vody, ne více než ¼ hrnku dohromady. Mixujte na nejvyšší otáčky, dokud nebude hmota skoro hladká. Rozetřete na vychladlý ovesný koláček a nechte v lednici půl hodiny zatuhnout. Vyjměte z lednici a rozkrájejte.
Poznámka
Uchovávejte ideálně v lednici po celou dobu skladování.