Ořechové košíčky s mascrapone krémem s bílou čokoládou a malinami
Bez lepku Bez sóji

Ingredience
Košíčky
Krém
Náplň
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Hledáte slavnostní dezert, nad kterým nikdo neohrne nos? Zkuste tyto bezlepkové košíčky s vláčným krémem a čerstvými malinami, nebudete litovat.
Nejdříve zpracujeme těsto na košíčky. Vypracujeme drobenku ze suchých ingrediencí a másla a přidáváme postupně po jednom vajíčku. Vznikne nám vláčné těsto, které necháme 30 minut odležet v lednici.
Troubu rozehřejeme na 180 °C. Vyjmeme těsto, promneme, rozdělíme na 16 částí. Každý košíček (ideálně na muffiny, spodní průměr 7 cm) vyplníme těstem (jako když na Vánoce děláme pracny, hezky prsty rozpracovat do stran, těsto by mělo být poměrně tenké). Košíčky pečeme 15–20 minut (20 minut pro rýžovou, směs s čirokem chtěla méně) a poté necháme lehce vychladnout, vyklopíme z formy a necháme úplně vychladnout.
Mascarpone našleháme šlehačem (šleháme 2–3 minuty), pokud je moc tuhé, přidáme lžíci vody nebo medu. Bílou čokoládou spolu s kakaovým máslem rozpustíme ve vodní lázni (pozor, ať se vám nepřipeče), necháme lehce vychladnout a zašleháme do mascarpone. Krém dáme do lednice chvíli odpočívat (zatuhnout).
Maliny mezitím rozmačkáme vidličkou s cukrem a vmícháme nadrobno nasekanou mátu. Rozmačkané maliny rozdělíme do košíčků. Krém naplníme do pevného sáčku, kterému ustřihneme roh (zdobícího sáčku), ozdobíme čepičkou z krému a dozdobíme malinami. Necháme ztuhnout. Před podáváním můžeme dozdobit čerstvou mátou a nastrouhanou bílou čokoládou.