RECEPTY ADVENI

Odpalované ovocné knedlíky

Bez lepku Bez sóji

Odpalované ovocné knedlíky
Bezlepková směs pro přípravu těstovin, vařených a smažených pokrmů, odpalovaného těsta a na zahuštění polévek a omáček PASTA & GNOCCHI 750 g
Hlavní přísada
Bezlepková směs pro přípravu těstovin, vařených a smažených pokrmů, odpalovaného těsta a na zahuštění polévek a omáček PASTA & GNOCCHI 750 g
Lenka Jurečková

Autor receptu

Lenka se stala nejznámějším propagátorem bezlepkového chleba s psylliem. Ten podle jejího návodu pečou tisíce lidí odkázaných na bezlepkovou dietu a láskyplně mu přezdívají Jureček!

Ingredience

Na dokončení

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

My Češi a Moravané jsme skuteční znalci knedlíků. Nebo snad víte o jiném národu, který se může pyšnit tolika recepty a variacemi na knedlíky: kynuté přílohovéplněné, bramborové přílohovéplněné, tvarohové, chlupaté, odpalované? Odpalované nejsou tak časté, ale ani ty nesmí v našem bezlepkovém knedlíkovém repertoáru chybět! Tady jsou.

Do hrnce nalijeme vodu, přidáme na kostičky nakrájené máslo a pomalu přivedeme k varu.

Když začne voda vařit, odstavíme hrnec z plotny a sůl a veškerou směs PASTA & GNOCCHI do něj vsypeme naráz v jedné dávce a důkladně rozmícháme vařečkou.

Pak hrnec vrátíme zpět na plotnu, kde jsme nastavili střední teplotu. Pomalu vaříme a mícháme, až se těsto začne odlepovat od stěn hrnce. Ještě chvilinku odpalujeme, dokud se na dně hrnce nezačne těsto přichytávat a nevytvoří na něm tenkou vrstvu (odpalování těsta nebude trvat ani 2 minuty).

Odpálené těsto vyklopíme do jiné nádoby, nejlépe do mísy robota, a necháme chvilku promíchávat. Těsto necháme promíchávat, dokud nebude pouze lehce teplé (zhruba 40 °C). Za stálého míchání pak postupně zašleháme jedno vejce po druhém a to tak, že robota nastavíme na střední rychlost. Pokud by robot šlehal příliš rychle, těsto by pouze vyhazoval na stěny mísy, pokud je rychlost míchání zase příliš pomalá, metla před sebou pouze tlačí kousky těsta, které se s vejci špatně spojí. V obou případech vznikají hrudky. Při správné rychlosti se kousky těsta s vajíčkem spojí a těsto se táhne za metlou. Než se vše spojí, trvá to asi 2–3 minuty. Těsto pak bude mít konzistenci zhruba jako hustší bramborová kaše.

Z výše uvedených surovin připravíme cca 12 odpalovaných knedlíků.

Foto: Lenka Jurečková
  • recept Odpalované ovocné knedlíky