Obyčejný neobyčejný perník
Bez lepku Bez mléka Bez vajec

Ingredience
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Perník na plech je u nás snad ten nejoblíbenější a nejobyčejnější a nejrychlejší odpolední zákusek. Trochu jsem ho zrevidovala a upravila pro dietu bez lepku, mléka i vajíček z úžasné znovuzrozené směsi BAKE A CAKE od Adveni.
Vaječnou náhradu rozmícháme ve vodě a necháme cca 10 minut stát. Tekutiny (zakysaný nápoj, povidla, datlový sirup, olej a čaj) prošleháme v robotu nebo ručně mixérem a vaječnou náhradu rozpuštěnou ve vodě přišleháme k tekuté směsi. Troubu předehřejeme na 180 °C.
Mouku smícháme s kořením, solí, kypřidly a kůrou. Tuto moučnou směs stěrkou lehce vmícháme do tekutiny s vaječnou náhradou. Těsto přemístíme do papírových formiček na muffiny nebo malé buchtičky (Dm drogerie). Pečeme při 180 °C cca 15 minut, pak snížíme na 170 °C a dopékáme cca 10 minut nebo až je špejle po vytažení ze středu perníku suchá.
Pečivo necháme vychladnout na mřížce a můžeme podle chuti pocukrovat či přetřít čokoládovou ganache z hořké bezmléčné čokolády a rýžové smetany (poměr 1:1).