Nepečený jáhlový perník
Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Ingredience
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Jáhly několikrát propláchneme v teplé vodě, zalijeme mlékem, osladíme, přidáme perníkové koření a uvaříme doměkka. Já je vařím na nejmenším plameni 15 minut. Poté vmícháme karobovou mouku/karobový prášek/kakao rozmíchané v malém množství horké vody, rozinky a případně nasekané ořechy nebo strouhaný kokos. Podle potřeby dosladíme. Ještě teplou směs rozprostřeme do formy (použila jsem plastovou krabičku o rozměrech 17×10 cm), utlačíme, zarovnáme povrch a okraje a posypeme strouhaným kokosem. Necháme v chladu vychladnout. Poté nakrájíme na kostičky a můžeme podávat.
Poznámka
Jáhly jsou skvělé na přípravu nepečených moučníků, po vychladnutí uvařená jáhlová kaše ztuhne a vytvoří základ moučníku („těsto“), které se může libovolně ochutit, ozdobit, polít a podobně.