Muffiny – banán v každém kousku
Bez lepku Bez mléka Bez vajec

Ingredience
Na 12 kousků
Na ozdobení
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Tyhle dortíky jsem pekla před naší letošní cestou na dovolenou do Chorvatska, rychle jsem ještě chtěla vyzkoušet novou banánovou mouku a udělat něco dobrého na dětskou párty. U dětí měly veliký úspěch. Pokud použijete na místo bezlaktózové šlehačky např. kokosovou či rýžovou ušlehanou smetanu se ztužovačem, dostanete ještě dietnější verzi. Nebojte se zdobení, není to NIC těžkého, děti Vám určitě rádi pomůžou.
1. Troubu předehřejeme na 180 °C. Banány rozmixujeme, přilijeme rostlinné mléko, agávový sirup, přesnídávku, kokosový olej. Stále mixujeme až se suroviny spojí v napěněnou hmotu. Přisypeme čokoládové kousky a už jen promícháme. Ve vedlejší misce smícháme mouky a kypřidlo, přisypeme moučnou směs k banánové pěně a už jen opatrně promícháme silikonovou stěrkou.
2. Naplníme plech na muffiny vystlaný papírovými košíčky a pečeme ve vyhřáté troubě cca 20 minut nebo až je špejle do středu těsta po vytažení suchá.
3. Plech s muffiny necháme vychladnout na mřížce a zdobíme našlehanou smetanou do vlnek, obsypeme mandlovou moučkou (písek) a dozdobíme marcipánovými mušličkami a hvězdicemi. Špejlí rozetřeme do „moře“ šlehačky trochu modré barvy…