RECEPTY ADVENI

Mrkvové palačinky

Bez lepku Bez mléka Bez sóji

Mrkvové palačinky

Hlavní přísady

Kokosová mouka 250 g
Kokosová mouka 250 g
Koupit
Vláknina PSYLLIUM
Vláknina PSYLLIUM
Koupit
Kašulka

Autor receptu

Věří, že cesta ke zdraví vede přes vysokonutriční protizánětlivou stravu. Najdete u ní recepty bez lepku, občas bez mléka či vajec a spoustu povídání nejen o histaminové intoleranci.

Ingredience

Na podávání

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Mrkvový dort teď můžete mít kdykoliv si usmyslíte a nebudete se muset péct s celým dortem. Stačí si udělat rychlé a lehké palačinky z kokosové mouky a mrkve.

Smíchejte první 4 ingredience. Zvlášť smíchejte mouku se sodou, solí a psyliem a vmíchejte do tekuté směsi. Přidejte na jemno nastrouhanou mrkev, koření a pokud budete používat, tak nadrcené ořechy. Na rozpálené pánvi smažte malé placky (jedna větší lžíce těsta na placku, je trochu hustší než klasické palačinkové, ale kdyby se vám zdálo moc husté, určitě nařeďte ještě vodou nebo mlékem, záleží na druhu/savosti mouky, velikosti vajec a šťavnatosti mrkve) z obou stran (jakmile se objeví bublinky, je možno zkusit obrátit), placičky budou měkčí a je lepší je celé podebrat a švihem obrátit. Uchovávejte v hrnci pod poklicí nebo rozehřáté troubě, než dopečete zbytek placek (smažte/pečte tak, jak jste zvyklí, já dělám na sucho na keramické pánvi). Podávejte zakápnuté javorovým sirupem s mrkví či kokosovou šlehačkou, nebo jen tak, klidně s tolerovaným kyselejším džemem nebo chia džemem z kyselejšího ovoce.

  • recept Mrkvové palačinky