Medvědí tlapky
Bez lepku Bez vajec Bez sóji

Ingredience
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Nádherně voňavé, křehké pracny s chutí kakaa, skořice a citronové kůry.
Z výše uvedených ingrediencí připravíme cca 70 kusů tlapek.
1. Ze všech ingrediencí vypracujeme hladké těsto, které dáme odležet na minimálně 2 hodiny do lednice. Před tím než s těstem budeme pracovat, tak ho vytáhneme z lednice a necháme povolit, aby se s ním dobře pracovalo.
2. Z odpočatého těsta si uděláme váleček, který nakrájíme na stejně velké kousky, ze kterých uděláme kuličky. Každou kuličku jemně vtlačíme do formičky – nezatlačujme těsto moc, aby šlo po upečení vyklopit.
3. Pracny ve formičkách dáme péct do trouby na 170° C cca 10–15 minut. Necháme lehce vychladnout a vlažné je z formiček vyklopíme (pokud by nešly vyklopit, tak formičkou ťukneme o prkénko). Pokud chceme, tak je obalíme v moučkovém cukru. (Já to neudělala, ale až po vychladnutí jsem je posypala cukrem přes sítko, protože když se obalují, tak cukr vytvoří na kakaovém těstě nevzhlednou vrstvu.)
4. Nechejte je odležet, aby zkřehly a chutnaly přesně tak jako lepkové.
TIP: Pokud tlapky budeme uchovávat ve vzduchotěsné nádobě vyložené papírovým ubrouskem (vsákne mastnotu a vlhkost – ideální je občas ho vyměnit), vydrží skvělé a vláčné i několik týdnů.