RECEPTY ADVENI

Medvědí tlapky

Bez lepku Bez vajec Bez sóji

Medvědí tlapky
Bezlepková samokypřící směs pro přípravu sušenek, perníku, křehkého těsta a lineckého těsta BISCUITS & COOKIES 750 g
Hlavní přísada
Bezlepková samokypřící směs pro přípravu sušenek, perníku, křehkého těsta a lineckého těsta BISCUITS & COOKIES 750 g
Nebe v kuchyni

Autor receptu

Nebe v kuchyni! Vládne v něm Aneta, která svou radost z vaření a pečení sdílí na svém webu už od roku 2015. Aneta vášeň pro pečení zdědila po své prababičce, která byla skvělou cukrářkou. I o její recepty, které jsou rodinným stříbrem, se s námi Aneta ráda podělí.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Nádherně voňavé, křehké pracny s chutí kakaa, skořice a citronové kůry.

Z výše uvedených ingrediencí připravíme cca 70 kusů tlapek.

1. Ze všech ingrediencí vypracujeme hladké těsto, které dáme odležet na minimálně 2 hodiny do lednice. Před tím než s těstem budeme pracovat, tak ho vytáhneme z lednice a necháme povolit, aby se s ním dobře pracovalo.

2. Z odpočatého těsta si uděláme váleček, který nakrájíme na stejně velké kousky, ze kterých uděláme kuličky. Každou kuličku jemně vtlačíme do formičky – nezatlačujme těsto moc, aby šlo po upečení vyklopit.

3. Pracny ve formičkách dáme péct do trouby na 170° C cca 10–15 minut. Necháme lehce vychladnout a vlažné je z formiček vyklopíme (pokud by nešly vyklopit, tak formičkou ťukneme o prkénko). Pokud chceme, tak je obalíme v moučkovém cukru. (Já to neudělala, ale až po vychladnutí jsem je posypala cukrem přes sítko, protože když se obalují, tak cukr vytvoří na kakaovém těstě nevzhlednou vrstvu.)

4. Nechejte je odležet, aby zkřehly a chutnaly přesně tak jako lepkové.

TIP: Pokud tlapky budeme uchovávat ve vzduchotěsné nádobě vyložené papírovým ubrouskem (vsákne mastnotu a vlhkost – ideální je občas ho vyměnit), vydrží skvělé a vláčné i několik týdnů.

Foto: Nebe v kuchyni
  • recept Medvědí tlapky
  • recept Medvědí tlapky