RECEPTY ADVENI

Margotkové cukroví

Bez lepku

Margotkové cukroví
Bezlepková samokypřící směs pro přípravu sušenek, perníku, křehkého těsta a lineckého těsta BISCUITS & COOKIES 750 g
Hlavní přísada
Bezlepková samokypřící směs pro přípravu sušenek, perníku, křehkého těsta a lineckého těsta BISCUITS & COOKIES 750 g
Jana Fialková

Autor receptu

V jednoduchosti je síla.

Ingredience

Na cukrovou polevu

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Margot brzy oslaví 77 let a pořád je k nakousnutí! Řeč je o tyčince s originální rumovokokosovou chutí, která se vyrábí už od roku 1944. Během této doby vznikla celá řada limitovaných edicí se zajímavými chuťovými kombinacemi. Ve stálé nabídce se naopak drží již zmíněná rumovokokosová klasika, dále Margot Rozinka, rumovokokosová varianta s rozinkami, a Margot Artemis, kde je tradiční rumovokokosová chuť doplněna o punčovou vrstvu. Výrobce Margotky se snaží o inovace nejen v oblasti příchutí, ale také na poli nutričním. Tyčinka Margot získala v roce 2017 ocenění Potravinářské komory České republiky jako inovativní výrobek. Nová Margot má více kokosu, méně cukru a neobsahuje trans-mastné kyseliny. Věřili byste, že Češi, kteří zkonzumují 3000 tun této pochoutky ročně, díky inovované receptuře spotřebují o 12 tun méně cukru? Pokud i vy a vaši blízcí pravidelně podléháte proslulé rumovokokosové chuti, udělejte si radost i o Vánocích a upečte si margotkové cukroví. Jednotlivé kousky můžete spojit třeba rumovým krémem, nebo je nepromazávat a pouze pokrýt cukrovou polevou s kapkou rumu. Pozor, Margotka a cukroví z ní bohužel nejsou vhodné pro alergiky na sóju.

Čokoládky Kofily rozpustíme v mikrovlnné troubě.

Směs BISCUITS & COOKIES (tzv. ŽLUTÁ) smícháme se špetkou soli, cukrem a na jemno nastrouhanou čokoládkou Margot.

Poté do sypké směsi zapracujeme vejce, rum a studenou Zlatou Hanou. Hněteme, dokud se všechny ingredience nespojí v hladké těsto.

Těsto zabalíme do potravinářské fólie a uložíme do chladničky na zhruba jednu hodinu.

Vychlazené těsto vyválíme na tloušťku cca 3 mm a vykrajujeme kolečka (či jiné tvary) a klademe je na plech vyložený pečícím papírem.

Plech s kolečky vložíme ještě na 30 minut do lednice.

Pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C zhruba 12 minut, program horko-vzduch.

Upečené cukroví můžeme ponechat jen tak, anebo třeba namočit v cukrové polevě s kapkou rumu.

Polevu vytvoříme smícháním cukru s vodou a rumem do zhoustnutí.

Z výše uvedených ingrediencí upečeme 3 plechy cukroví.

Foto: Adveni
  • recept Margotkové cukroví