Mandlovo-lněné bezlepkové housky
Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Ingredience
Na 4 housky
Pracovní postup
Další houska, tentokrát dle chuti Tomáše. Díky mandlím je trochu sladší, ale v kombinaci s lněnými semínky nepřipomíná sladkou buchtu. Zevnitř křupavá, uvnitř měkká, prostě perfektní houska!
Psyllium zalijeme vlažnou vodou a necháme, ať se přes noc vytvoří hustá lepkavá hmota. Suché suroviny zamícháme a přidáme k psylliu, důkladně vše zpracujeme. Houskové těsto rozdělíme na čtyři placaté a kulaté housky. Položíme je na plech s pečícím papírem a pečeme 50 minut na 180 °C na horkovzdušné funkci. Opět platí, že je musíte nechat úplně vychladnout.
Poznámka
Nechejte vychladnout!