Mandlové linecké cukroví
Bez lepku Bez sóji

Ingredience
Na dokončení
Dále budeme potřebovat
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Z výše uvedených ingrediencí připravíme cca 45 ks slepeného cukroví.
1. Změklé máslo utřeme s moučkovým cukrem do světlé nadýchané pěny. Ideální je k tomu K-metla od robotu se silikonovými okraji. Pokud použijeme vanilkový cukr, přidáme i ten [foto 1].
2. Do důkladně utřeného másla vmícháme 2 žloutky a mletou vanilku – pokud ji použijeme.
3. Na vále smícháme směs BISCUITS & COOKIES (tzv. ŽLUTÁ), mandlovou mouku extra jemnou, špetku soli a nastrouhanou citronovou kůrou a přidáme máslovou směs [foto 2].
4. Pomocí cukrářské karty zpracujeme do kompaktního nelepivého těsta. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a dáme minimálně na 1 hodinu do lednice [foto 3].
5. Vychlazené těsto vyválíme na tloušťku 4 mm a vykrájíme požadované tvary – vždy polovinu plnou a polovinu s dírkou uprostřed.
6. Pečeme v troubě vyhřáté na 150–160 °C program horní/dolní pečení s ventilátorem cca 12 minut do světle růžova. Zhruba v polovině pečení plech v troubě otočíme, aby se cukroví peklo rovnoměrně.
7. Chceme-li mít cukroví ploché, pečeme na perforované silikonové podložce a druhou vykrájené tvary přikryjeme [foto 4].
8. Necháme na plechu zcela vychladnout.
Dokončení
Všechny kusy cukroví s dírkou rozložíme na pečící papír a důkladně pocukrujeme moučkovým vanilkovým cukrem. Plné kusy potřeme marmeládou – můžeme si pomoci mikroténovým sáčkem, díky kterému se marmeláda lépe nanáší.
Cukroví slepíme a uskladňujeme ve vzduchotěsné dóze. Díky marmeládě je druhý den měkké.