RECEPTY ADVENI

Mandlové linecké cukroví

Bez lepku Bez sóji

Mandlové linecké cukroví

Hlavní přísady

Bezlepková samokypřící směs pro přípravu sušenek, perníku, křehkého těsta a lineckého těsta BISCUITS & COOKIES 750 g
Bezlepková samokypřící směs pro přípravu sušenek, perníku, křehkého těsta a lineckého těsta BISCUITS & COOKIES 750 g
Koupit
 Mandlová mouka extra jemná 250 g
Mandlová mouka extra jemná 250 g
Koupit
Stáňa Hartová

Autor receptu

K domácímu pečení ji před časem přivedla láska. Láska k muži, který má intoleranci na lepek, láska k sobě sama, když hledala vhodnou terapii, láska k bezlepkovému kvásku, který si sama vypěstovala, láska k Adveni, když zjistila, jak krásně se s ní peče, láska k…

Ingredience

Na dokončení

Dále budeme potřebovat

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Recept na klasické linecké najdete zde, na čokoládové linecké zde, na makové linecké zde.

Z výše uvedených ingrediencí připravíme cca 45 ks slepeného cukroví.

1. Změklé máslo utřeme s moučkovým cukrem do světlé nadýchané pěny. Ideální je k tomu K-metla od robotu se silikonovými okraji. Pokud použijeme vanilkový cukr, přidáme i ten [foto 1].

2. Do důkladně utřeného másla vmícháme 2 žloutky a mletou vanilku – pokud ji použijeme.

3. Na vále smícháme směs BISCUITS & COOKIES (tzv. ŽLUTÁ), mandlovou mouku extra jemnou, špetku soli a nastrouhanou citronovou kůrou a přidáme máslovou směs [foto 2].

4. Pomocí cukrářské karty zpracujeme do kompaktního nelepivého těsta. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a dáme minimálně na 1 hodinu do lednice [foto 3].

5. Vychlazené těsto vyválíme na tloušťku 4 mm a vykrájíme požadované tvary – vždy polovinu plnou a polovinu s dírkou uprostřed.

6. Pečeme v troubě vyhřáté na 150–160 °C program horní/dolní pečení s ventilátorem cca 12 minut do světle růžova. Zhruba v polovině pečení plech v troubě otočíme, aby se cukroví peklo rovnoměrně.

7. Chceme-li mít cukroví ploché, pečeme na perforované silikonové podložce a druhou vykrájené tvary přikryjeme [foto 4].

8. Necháme na plechu zcela vychladnout.

Dokončení

Všechny kusy cukroví s dírkou rozložíme na pečící papír a důkladně pocukrujeme moučkovým vanilkovým cukrem. Plné kusy potřeme marmeládou – můžeme si pomoci mikroténovým sáčkem, díky kterému se marmeláda lépe nanáší.

Cukroví slepíme a uskladňujeme ve vzduchotěsné dóze. Díky marmeládě je druhý den měkké.

Foto: Stáňa Hartová
  • recept Mandlové linecké cukroví
  • recept Mandlové linecké cukroví
  • recept Mandlové linecké cukroví
  • recept Mandlové linecké cukroví
  • recept Mandlové linecké cukroví
  • recept Mandlové linecké cukroví