RECEPTY ADVENI

Mandlová vánočka

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Mandlová vánočka
petram

Autor receptu

Petra vaří a peče bez lepku, mléka a vajec. V kuchyni ráda experimentuje s méně známými a alternativními surovinami. Má ráda jednoduchost, a tak jsou její recepty většinou rychlé a snadné.

Ingredience

Pracovní postup

Všechny mouky promícháme s cukrem, droždím a citronovou kůrou. Vmícháme olej a postupně přiléváme vodu, až než nám vznikne kompaktní nelepivé těsto. Na závěr vmícháme mandle a rozinky. Těsto přendáme do vánočkové formy a necháme 40 minut kynout. Troubu předehřejeme na 170 °C a na dno vložíme plecháček s vodou. Nakynutou vánočku shora potřeme trochou vody a pečeme ji při 170 °C 30–35 minut (zkoušíme špejlí). Upečenou vánočku necháme chvilku zchladnout ve formě a poté ji vyklopíme, aby se nám nezapařila.

  • recept Mandlová vánočka
  • recept Mandlová vánočka