Makovo-jablečná buchta
Bez lepku Bez mléka Bez sóji

Ingredience
Spodní vrstva těsta
Vrchní vrstva těsta
Náplň
Pracovní postup
Kombinace máku a jablek nikdy neomrzí :) Makovník s jablky měl mezi vámi obrovský úspěch, který jsem nečekala a myslím, že to je hlavně jednoduchostí. Tak přináším další recept z podobných surovin, stejně jednoduchý, ale o to lepší! Výsledek je vláčný ovocný koláč pro milovníky jablek.
Připravíme si dortovou formu s máslovým pečícím papírem. Jablka nastrouháme a osladíme / dochutíme.
Ingredience na první vrstvu těsta zamícháme a rozlijeme na spodek formy. Následuje jablečná náplň. Koláč dokončíme další vrstvou makového těsta. Těsto je lepkavé, ale snadno ho rozetřete.
Pečeme 30 minut na 170 °C.