Buchta makové kostky s citronovou polevou
Bez lepku Bez sóji

Ingredience
Na citronovou polevu
Na dokončení
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Mák, marmeláda a osvěžující citronová poleva. Spojení těchto tří ingrediencí se může zdát nezvyklé, ale ten výsledek! To musíte vyzkoušet.
Budeme potřebovat plech o rozměrech cca 30×40 cm a pečící papír na jeho vyložení.
Pro představu uvádíme, že recept počítá s hrnkem o objemu 2 dcl.
Oddělíme žloutky od bílků. Z bílků a špetky soli ušleháme sníh.
Do bílkového sněhu postupně přidáme žloutky, cukr a máslo a vše vyšleháme do pěny.
Následně přilijeme šťávu z citronu, vmícháme Fialovou směs s práškem do pečiva, přilijeme mléko a na závěr vmícháme mák.
Promíchanou směs nalijeme na plech vyložený pečícím papírem.
Pečeme cca 25 minut na 180 °C.
Mezitím si připravíme citronovou polevu.
Vymačkáme šťávu z citronů a přecedíme ji přes sítko.
K přeceděné citronové šťávě přidáme cukr a vodu a vyšleháme do husté pěny (poleva lépe zasychá, když je hustá).
Jakmile buchta vychladne, rozkrojíme ji na 4 části a slepíme marmeládou.
Na závěr slepené části potřeme citronovou polevou.