Makové koláčky s rybízem
Bez lepku Bez mléka Bez sóji

Ingredience
Pracovní postup
Určitě jste již zkoušeli skvělý recept na makové mufínky s rybízem. Tentokrát jen trochu změníme poměr surovin a uděláme si třeba koblížky. Kombinace máku a kyselého rybízu je prostě skvělá.
Předehřejeme troubu na 170 °C. V misce smícháme vejce s dýňovým pyré a vodou, přidáme prášek do pečiva, med a stevii. Dobře promícháme a přisypeme makovou mouku. Na závěr vmícháme rybíz. Necháme cca 5–10 minut odstát, aby mouka nasála tekutinu. Poté plníme do formy na koblížky, případně do muffinových formiček. Pečeme cca 30 minut (dokud nevyjde špejle suchá).
Poznámka
Podáváme třeba s bioládou z indiánských borůvek nebo pikantní marmeládou.
Foto: Kašulka