RECEPTY ADVENI

Lívance zapečené v troubě z teffové kaše Adveni

Bez lepku Bez mléka Bez sóji

Lívance zapečené v troubě z teffové kaše Adveni
Radka Vrzalová

Autor receptu

Zkouším, kam až mě bezlepkové mouky „pustí“. Ráda přetvářím staré a zaprášené recepty mé prababičky do moderní a hlavně bezlepkové formy.

Ingredience

Na lívance

Na náplň

Na drobenku

Pracovní postup

Lepší nedělní snídani na sladko si snad nedovedu představit. Určitě to vyzkoušejte, všichni tímto jídlem poctění Vás ocení. Kdo může mléčné produkty, použijte kravské mléko a tvaroh.

1. Troubu zahřejeme na 160 °C. Mléko zahřejeme, rozmícháme v něm kaši, cukr, vejce a prášek do pečiva. Společně rozmixujeme suroviny na toffu tvaroh. Nakrájíme okapané meruňky. Z mandlové mouky, tuku a cukru vytvoříme prstem drobenku.

2. S lžící namočenou ve vodě vytvoříme z těsta, na plechu s pečícím papírem, koláče o průměru cca 10 cm a výšce cca 1 cm. Potřeme marmeládou a toffu tvarohem, poklademe ovocem a posypeme drobenkou. Pečeme ve vyhřáté troubě 15–20 minut, až okraje zezlátnou.

3. Lívance necháme na plechu chvilku zchladnout a ještě teplé opatrně obracečkou přendáme na talíř a podáváme.

Zuzčin toffu tvaroh

Našleháme 200 g bílého toffu se šťávou a kůrou z poloviny BIO citronu, 2 lžícemi tekutého med, jedním cukrem s pravou vanilkou a jednou polévkovou lžící slunečnicového oleje.

  • recept Lívance zapečené v troubě z teffové kaše Adveni
  • recept Lívance zapečené v troubě z teffové kaše Adveni