Levandulový koláč
Bez lepku Bez mléka Bez sóji

Ingredience
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Levandule je nejen uklidňující, ale má také spoustu dalších pozitivních účinků. Posiluje imunitní systém, zlepšuje kvalitu spánku, působí proti respiračním chorobám, léčí plísňové infekce, redukuje bolest, snižuje migrény, nervové vypětí, depresi i nervozitu a také zlepšuje trávení. Upečte si koláč, který vás pohltí nejen svou vůní, ale také posílí vaši imunitu.
Troubu předehřejeme na 175 °C. Připravíme si dortovou formu o průměru 22 cm.
Smícháme první 4 ingredience v tekutou směs. Dejte pozor, aby všechny ingredience byly vytemperovány na pokojovou teplotu, aby se kokosový olej nesrazil. Zvlášť smícháme suché ingredience. K suchým ingrediencím vmícháme tekutou směs a vymícháme v hladké těsto (bude hutné, ale stále tekuté). Přesuneme do formy a pečeme 30 minut. Necháme plně vychladnout na mřížce.
Poznámka
Levandulový extrakt se dá velmi jednoduše připravit doma. Naložte levandulové lístky v kvalitním alkoholu, nechte pár týdnů na tmavém místě odležet, přeceďte a užívejte si úžasnou vůni.