RECEPTY ADVENI

Levandulové sušenky

Bez lepku Bez mléka Bez sóji

Levandulové sušenky
Čiroková mouka 250 g, DMT 03.08.2023
Hlavní přísada
Čiroková mouka 250 g, DMT 03.08.2023
Kašulka

Autor receptu

Věří, že cesta ke zdraví vede přes vysokonutriční protizánětlivou stravu. Najdete u ní recepty bez lepku, občas bez mléka či vajec a spoustu povídání nejen o histaminové intoleranci.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Levandule je známá pro své uklidňující účinky, ale dokáže pomáhat bojovat také proti zánětu a dalším neduhům. Sušenky s vůní této zázračné bylinky vám zpříjemní každou chvíli.

Smícháme mouky se solí a v druhé misce smícháme tekuté ingredience. Vmícháme je to suché směsi a vytvoříme drobenku. Poté přidáme žloutek a vypracujeme pružné hladké těsto, do kterého ještě můžeme zapracovat sušenou levanduli. Necháme v lednici několik hodin odpočinout. Poté vykrájíme jako linecké na tenko a vykrajujeme sušenky.

Pečeme na 160 °C cca 10–13 minut. Po vychladnutí můžete dozdobit třeba borůvkami obarvenou bílou čokoládou.

  • recept Levandulové sušenky