Levandulové sušenky
Bez lepku Bez mléka Bez sóji

Ingredience
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Levandule je známá pro své uklidňující účinky, ale dokáže pomáhat bojovat také proti zánětu a dalším neduhům. Sušenky s vůní této zázračné bylinky vám zpříjemní každou chvíli.
Smícháme mouky se solí a v druhé misce smícháme tekuté ingredience. Vmícháme je to suché směsi a vytvoříme drobenku. Poté přidáme žloutek a vypracujeme pružné hladké těsto, do kterého ještě můžeme zapracovat sušenou levanduli. Necháme v lednici několik hodin odpočinout. Poté vykrájíme jako linecké na tenko a vykrajujeme sušenky.
Pečeme na 160 °C cca 10–13 minut. Po vychladnutí můžete dozdobit třeba borůvkami obarvenou bílou čokoládou.