Letní quiche s chřestem
Bez lepku Bez sóji

Ingredience
Na těsto
Na náplň
Dále budeme potřebovat
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Sezóna chřestu je krátká, tak je potřeba si ji náležitě užít. Vyzkoušejte tento báječný koláč, kterému dodávají nasládlou šťavnatou chuť pomalu dušené červené cibule. Pokud quiche chystáte pro přátele, můžete si ho připravit dříve a pak ho dát jen na 15 minut do trouby zapéct. Podávejte ho ideálně s čerstvým listovým salátem pokapaným olivovým olejem.
Směs BISCUITS & COOKIES (tzv. ŽLUTÁ) smícháme se solí. Studené máslo nakrájíme na kostky, rychle prohněteme se sypkou směsí a nakonec zapracujeme pomazánkové máslo. Vzniklé těsto zabalíme do potravinářské fólie (nebo např. do mikrotenového sáčku) a uložíme do lednice. Chladíme alespoň jednu hodinu.
V pánvi rozehřejeme olej, vložíme cibuli nakrájenou na kolečka a zlehka ji smažíme při mírné teplotě, dokud nezkaramelizuje (cca 15 minut).
Očistíme chřest, odkrojíme dřevité konce a škrabkou odstraníme vláknitý povrch. Vložíme do vroucí osolené vody a povaříme 2–3 minuty. Poté prudce zchladíme ve studené vodě.
Těsto rozválíme a vyložíme jím pečící formu. Překryjeme pečícím papírem a zatížíme fazolemi. V troubě předehřáté na 170 °C předpékáme 10 minut. Poté odstraníme papír i fazole a pečeme dalších cca 5 minut, dokud není těsto jemně zlatavé.
Na předpečený korpus navršíme cibuli a na ni okapaný a osušený chřest. Klademe střídavě vždy jeden chřest hlavičkou vpravo, druhý vlevo.
Povrch koláče posypeme strouhaným sýrem a mletým pepřem. Dopečeme v troubě cca 10 minut. Nakrájíme na porce a servírujeme.


