RECEPTY ADVENI

Letní protizánětlivý koláč s ovocem

Bez lepku Bez mléka Bez sóji

Letní protizánětlivý koláč s ovocem
Čiroková mouka 250 g
Hlavní přísada
Čiroková mouka 250 g
Kašulka

Autor receptu

Věří, že cesta ke zdraví vede přes vysokonutriční protizánětlivou stravu. Najdete u ní recepty bez lepku, občas bez mléka či vajec a spoustu povídání nejen o histaminové intoleranci.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Ovoce je plné vitamínů i antioxidantů. Když se spojí s tou správnou moukou, můžete ze svého koláče udělat lék. Ano, slyšíte správně. Můžete pak všem tvrdit, že se vlastně pořád necpete koláčem, ale bojujete proti zánětu.

Troubu předehřejeme na 180 °C. Nachystáme si formu o průměru 22 cm (způsobem, který si vaše forma žádá).

Vymícháme panelu s kokosovým olejem, dokud se krystalky nerozpustí. Smícháme si suché ingredience a přidáme k nim tekutou směs. Nakonec přidáme vejce a koření a smícháme v těsto. Těsto přesuneme do připravené formy a poklademe ovocem. Můžeme posypat oblíbenou drobenkou. Necháme vychladnout.

  • recept Letní protizánětlivý koláč s ovocem