Letní ovocný koláč s drobenkou
Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji
Ingredience
Na drobenku
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Všechny mouky důkladně promícháme. Šest lžic této směsi promícháme s cukrem a rostlinným tukem a vypracujeme drobenku.
Do zbývající moučné směsi vmícháme xanthan, prášek do pečiva, cukr, olej a mléko nebo vodu. Krátce prošleháme ručním šlehačem a připravíme ne příliš husté těsto. To rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem. Poklademe drobně pokrájeným ovocem a posypeme připravenou drobenkou. Pečeme při 170 °C asi 25–30 minut. Po upečení koláč vyndáme na mřížku, aby se odspodu nezapařil.
Poznámka
Množství tekutiny do těsta záleží na savosti jednotlivých mouk, je dobré přidávat tekutinu postupně. Použila jsem směs angreštu, rybízu, meruněk a letních jablek. Pokud je ovoce hodně kyselé, můžete přidat víc cukru do drobenky. Doba pečení záleží na troubě a na šťavnatosti ovoce.