RECEPTY ADVENI

Květákové placičky

Bez lepku Bez sóji

Květákové placičky
Bezlepková směs pro přípravu těstovin, vařených a smažených pokrmů, odpalovaného těsta a na zahuštění polévek a omáček PASTA & GNOCCHI 750 g
Hlavní přísada
Bezlepková směs pro přípravu těstovin, vařených a smažených pokrmů, odpalovaného těsta a na zahuštění polévek a omáček PASTA & GNOCCHI 750 g
Jana Fialková

Autor receptu

V jednoduchosti je síla.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Máte rádi květák? Ale ten smažený se vám zdá pracný? Udělejte tyto výborné květákové placičky. Jsou lehké a přitom příjemně zasytí.

Květák uvaříme, okapeme a rozmačkáme.

Vajíčka rozdělíme na žloutky a bílky. Z bílků vyšleháme sníh.

Česnek utřeme.

V míse smícháme rozmačkaný květák, žloutky, mléko, sůl, česnek a směs PASTA & GNOCCHI. Nakonec jemně vmícháme sníh z bílků.

Nabereme vrchovatou lžíci připravené směsi, uděláme z ní placičku a na tuku smažíme do zlatova.

Z výše uvedených surovin připravíme cca 16 placiček.

Foto: Jana Fialková
  • recept Květákové placičky