Křupavé cookies z mouky z quinoy s čokoládou a oříšky
Bez lepku Bez mléka Bez sóji

Ingredience
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Sušenek není nikdy dost. Zvláště, když jsou díky použitým ingrediencím mnohem zdravější než ty kupované. Kvalitní mouky, kvalitní tuk a také trochu zdravých oříšků. A kdo by se bál, že si nepochutná, může přidat o krapet více čokolády. Do skvělého receptu se tentokrát pustila Zdeňka, které patří tímto velký dík.
Smícháme všechny sypké suroviny dohromady (mouky, mleté oříšky, cukr, sůl, skořici). Vejce při pokojové teplotě smícháme s kokosovým olejem a agáve sirupem a směs vlijeme do sypké směsi. Vymícháme těsto, které se nelepí, vmícháme nasekanou čokoládu a ořechy. Z těsta vytvarujeme kuličky, které pak rozplácneme na 0,5–1 cm široké placičky (celkem 18 ks). Pečeme při 175 °C 15 minut, vytáhneme z trouby a necháme na plechu dojít a vychladnout.