RECEPTY ADVENI

Křehký koláč slivoňový s marcipánem a zakysanou smetanou

Bez lepku Bez sóji

Křehký koláč slivoňový s marcipánem a zakysanou smetanou
Bezlepková samokypřící směs pro přípravu sušenek, perníku, křehkého těsta a lineckého těsta BISCUITS & COOKIES 750 g
Hlavní přísada
Bezlepková samokypřící směs pro přípravu sušenek, perníku, křehkého těsta a lineckého těsta BISCUITS & COOKIES 750 g
Adveni

Autor receptu

Adveni Medical, spol. s r. o. – český výrobce bezlepkových směsí na pečení a kaší.

Ingredience

Na těsto

Na náplň

Dále budeme potřebovat

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Kombinace kyselkavých slivoní s lahodnou marcipánovou náplní je jednoduše božská. Pokud máte slabost pro dezerty typu cheesecake, ale chcete změnu, pak je tento koláč pro vás jako stvořený. Moučník se hodí i pro slavnostnější příležitosti – kombinace světlounké náplně s tmavočervenými slivoněmi je na pohled velmi atraktivní.

Směs BISCUITS & COOKIES (tzv. ŽLUTÁ) smícháme s moučkovým cukrem. Přidáme studenou vodu.

Studené máslo nakrájíme na kostky, rychle prohněteme se směsí BISCUITS & COOKIES (tzv. ŽLUTÁ) smíchanou s cukrem a vodou. Vzniklé těsto zabalíme do potravinářské fólie (nebo např. do mikrotenového sáčku) a uložíme do lednice. Chladíme alespoň jednu hodinu.

Vychlazené těsto vyválíme (nejsnadněji mezi dvěma průhlednými fóliemi) a vyložíme jím formu, kterou jsme vytřeli máslem. Těsto na dně formy několikrát propíchneme vidličkou a předpečeme 10 minut v troubě, kterou jsme předehřáli na 200 °C program horkovzduch, při vložení těsta do trouby ale program změníme na spodní pečení. Formu umístíme do nejspodnějšího patra trouby.

Příprava náplně

Marcipánovou hmotu zpracujeme do hladka s vejci, cukrem, citronovou kůrou a zakysanou smetanou.

Slivoně omyjeme, rozpůlíme a odpeckujeme.

Předpečený korpus vyjmeme z trouby. Nalijeme do něj marcipánovou směs a do ní po celé ploše naskládáme půlky slivoní a to zaoblením nahoru.

Pečeme cca 30 minut v troubě vyhřáté na 180 °C program horkovzduch.

Hotový koláč jemně pocukrujeme.

Foto: Adveni
  • recept Křehký koláč slivoňový s marcipánem a zakysanou smetanou
  • recept Křehký koláč slivoňový s marcipánem a zakysanou smetanou
  • recept Křehký koláč slivoňový s marcipánem a zakysanou smetanou