Křehký koláč s meruňkami a karamelovou polevou

Ingredience
Na těsto
Na náplň
Na karamelovou polevu
Dále budeme potřebovat
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Meruňky patří k méně sladkému ovoci a pečením se ještě zvýrazní jejich kyselkavá chuť. Když však meruňky přelijete slaďounkou karamelovou polevou, dostanete úžasné spojení chutí.
Směs BISCUITS & COOKIES (tzv. ŽLUTÁ) v míse smícháme se solí a cukrem. Přidáme vejce, vychlazené máslo, vodu a ručně vypracujeme těsto. Těsto přendáme na vál a znovu důkladně propracujeme do hladka. Zabalíme do mikrotenového sáčku a na hodinu dáme vychladit do lednice.
Vychlazené těsto rozválíme na tenkou placku a vtlačíme do vymazané koláčové formy. Těsto na dně formy propíchneme na několika místech vidličkou. Dáme ještě na 20 minut vychladit do lednice.
Mezitím si připravíme karamelovou polevu. Na pánvi rozehřejeme máslo. Poté přidáme cukr, a jakmile se cukr roztaví do hněda, přilijeme mléko. Necháme chvíli povařit.
Vychlazený korpus vyjmeme z lednice. Navrstvíme rozpůlené meruňky (a případně též borůvky) a zalijeme je karamelovou polevou.
Pečeme 35–45 minut v troubě vyhřáté na 170 °C.