RECEPTY ADVENI

Křehký koláč s meruňkami a jogurtem

Bez lepku Bez sóji

Křehký koláč s meruňkami a jogurtem
Bezlepková samokypřící směs pro přípravu sušenek, perníku, křehkého těsta a lineckého těsta BISCUITS & COOKIES 750 g
Hlavní přísada
Bezlepková samokypřící směs pro přípravu sušenek, perníku, křehkého těsta a lineckého těsta BISCUITS & COOKIES 750 g
Adveni

Autor receptu

Adveni Medical, spol. s r. o. – český výrobce bezlepkových směsí na pečení a kaší.

Ingredience

Na těsto

Na náplň

Na oblohu

Dále budeme potřebovat

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Pokud si nepotrpíte na přeslazené a překombinované dezerty, pak je pro vás křehký koláč s meruňkami a jogurtem to pravé ořechové, tedy vlastně meruňkové. Svěží jogurtová náplň je jen lehce přislazena a meruňky ještě zvýrazní její kyselkavý podtón. Tento moučník je tak lehounký, že si ho s klidným svědomím mohou dopřát snad i dietáři.

Směs BISCUITS & COOKIES (tzv. ŽLUTÁ) smícháme s moučkovým cukrem. Přidáme žloutek.

Studené máslo nakrájíme na kostky, rychle prohněteme se směsí BISCUITS & COOKIES (tzv. ŽLUTÁ) smíchanou s cukrem a vodou. Vzniklé těsto zabalíme do potravinářské fólie (nebo např. do mikrotenového sáčku) a uložíme do lednice. Chladíme alespoň jednu hodinu.

Vychlazené těsto vyválíme (nejsnadněji mezi dvěma průhlednými fóliemi) a vyložíme jím formu, kterou jsme vytřeli máslem. Uložíme ještě na 15 minut chladit do lednice.

Mezitím si připravíme náplň. Vejce s cukrem ušleháme do pěny, vmícháme směs BISCUITS & COOKIES (tzv. ŽLUTOU) a jogurt.

Náplň nalijeme na vychlazený korpus.

Pečeme v nejspodnějším patře trouby vyhřáté na 200 °C cca 30 minut program horkovzduch.

Upečený koláč obložíme plátky meruněk.

Foto: Adveni
  • recept Křehký koláč s meruňkami a jogurtem
  • recept Křehký koláč s meruňkami a jogurtem
  • recept Křehký koláč s meruňkami a jogurtem