Křehký koláč s meruňkami a jogurtem
Bez lepku Bez sóji

Ingredience
Na těsto
Na náplň
Na oblohu
Dále budeme potřebovat
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Pokud si nepotrpíte na přeslazené a překombinované dezerty, pak je pro vás křehký koláč s meruňkami a jogurtem to pravé ořechové, tedy vlastně meruňkové. Svěží jogurtová náplň je jen lehce přislazena a meruňky ještě zvýrazní její kyselkavý podtón. Tento moučník je tak lehounký, že si ho s klidným svědomím mohou dopřát snad i dietáři.
Směs BISCUITS & COOKIES (tzv. ŽLUTÁ) smícháme s moučkovým cukrem. Přidáme žloutek.
Studené máslo nakrájíme na kostky, rychle prohněteme se směsí BISCUITS & COOKIES (tzv. ŽLUTÁ) smíchanou s cukrem a vodou. Vzniklé těsto zabalíme do potravinářské fólie (nebo např. do mikrotenového sáčku) a uložíme do lednice. Chladíme alespoň jednu hodinu.
Vychlazené těsto vyválíme (nejsnadněji mezi dvěma průhlednými fóliemi) a vyložíme jím formu, kterou jsme vytřeli máslem. Uložíme ještě na 15 minut chladit do lednice.
Mezitím si připravíme náplň. Vejce s cukrem ušleháme do pěny, vmícháme směs BISCUITS & COOKIES (tzv. ŽLUTOU) a jogurt.
Náplň nalijeme na vychlazený korpus.
Pečeme v nejspodnějším patře trouby vyhřáté na 200 °C cca 30 minut program horkovzduch.
Upečený koláč obložíme plátky meruněk.