Křehký koláč mřížkový s tvarohem, mascarpone a malinami
Bez lepku Bez sóji

Ingredience
Na těsto
Na náplň
Dále budeme potřebovat
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Mascarpone je jemný čerstvý sýr původem z Lombardie, na severu Itálie, kde se podle tradiční receptury připravuje už od konce 16. století. Tento úžasný koláč je důkazem, že tento sýr zdaleka nepatří jen do tiramisu. Jemný sladký krém krásně kontrastuje s výraznými nakyslými malinami, a to po chuťové i vizuální stránce.
Směs BISCUITS & COOKIES (tzv. ŽLUTÁ) v míse smícháme se solí a cukry (moučkovým a vanilkovým). Přidáme vejce a studené máslo a ručně vypracujeme těsto. Těsto přendáme na vál a znovu důkladně propracujeme do hladka.
Těsto rozdělíme na 2 části, z nichž ⅓ bude na mřížky a ⅔ na koláč. Zabalíme je do mikrotenových sáčků a na hodinu je uložíme do lednice.
Větší část těsta rozválíme na tenkou placku a vtlačíme do vymazané koláčové formy. Těsto na dně formy propíchneme na několika místech vidličkou a předpečeme 10 minut v troubě vyhřáté na 180 °C program horkovzduch.
Mezitím si připravíme náplň. Tvaroh a mascarpone ušleháme s cukrem, pudinkem a žloutkem. Nakonec vmícháme ušlehaný bílek.
Předpečený korpus vytáhneme z trouby a necháme vychladnout. Vychladlý vyplníme připravenou náplní. Poté naskládáme mřížky, které vytvoříme z druhé části těsta.
Pečeme 35 až 40 minut v troubě vyhřáté na 180 °C program horkovzduch.
Na závěr ozdobíme malinami.