Křehký koláč hruškový s mandlemi
Bez lepku Bez sóji

Ingredience
Na těsto
Na náplň
Dále budeme potřebovat
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Že jsou pro Vás hrušky moc fádní? A co takhle povařit je s cukrem a citronovou šťávou? Když se navíc do náplně přidá strouhaná citronová kůra a nahrubo umleté mandle na světě je lahodný křehký moučník, ve kterém se skvěle doplňují sladká chuť hrušek, jemnost mandlí a šťavnatá kyselost citronu.
Směs BISCUITS & COOKIES (tzv. ŽLUTÁ) smícháme s moučkovým cukrem. Přidáme vejce.
Studené máslo nakrájíme na kostky, rychle prohněteme se směsí BISCUITS & COOKIES (tzv. ŽLUTÁ) smíchanou s cukrem a vejcem. Vzniklé těsto zabalíme do potravinářské fólie (nebo např. do mikrotenového sáčku) a uložíme do lednice. Chladíme alespoň jednu hodinu.
Vychlazené těsto vyválíme (nejsnadněji mezi dvěma průhlednými fóliemi) a vyložíme jím formu, kterou jsme vytřeli máslem. Těsto na dně formy několikrát propíchneme vidličkou a předpečeme 10 minut v troubě, kterou jsme předehřáli na 200 °C program horkovzduch, při vložení těsta do trouby ale program změníme na spodní pečení. Formu umístíme do nejspodnějšího patra trouby.
Na náplň si nejdříve připravíme hrušky. Oloupeme je, rozpůlíme a zbavíme jádřinců. V hrnci smícháme vodu s cukrem a citronovou šťávou. Hrušky v ní krátce do změknutí povaříme.
Dále na náplň připravíme krém. Ušleháme máslo s cukrem a vejci. Vmícháme citronovou kůru, hrubě mleté mandle a směs BISCUITS & COOKIES (tzv. ŽLUTÁ).
Předpečený korpus vyplníme krémem a poklademe hruškami.
Pečeme ve střední části trouby vyhřáté na 170 °C cca 30 minut program horkovzduch.
Hotový koláč můžeme jemně pocukrovat.


