RECEPTY ADVENI

Křehký koláč hruškový s mandlemi

Bez lepku Bez sóji

Křehký koláč hruškový s mandlemi
Bezlepková samokypřící směs pro přípravu sušenek, perníku, křehkého těsta a lineckého těsta BISCUITS & COOKIES 750 g
Hlavní přísada
Bezlepková samokypřící směs pro přípravu sušenek, perníku, křehkého těsta a lineckého těsta BISCUITS & COOKIES 750 g
Adveni

Autor receptu

Adveni Medical, spol. s r. o. – český výrobce bezlepkových směsí na pečení a kaší.

Ingredience

Na těsto

Na náplň

Dále budeme potřebovat

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Že jsou pro Vás hrušky moc fádní? A co takhle povařit je s cukrem a citronovou šťávou? Když se navíc do náplně přidá strouhaná citronová kůra a nahrubo umleté mandle na světě je lahodný křehký moučník, ve kterém se skvěle doplňují sladká chuť hrušek, jemnost mandlí a šťavnatá kyselost citronu.

Směs BISCUITS & COOKIES (tzv. ŽLUTÁ) smícháme s moučkovým cukrem. Přidáme vejce.

Studené máslo nakrájíme na kostky, rychle prohněteme se směsí BISCUITS & COOKIES (tzv. ŽLUTÁ) smíchanou s cukrem a vejcem. Vzniklé těsto zabalíme do potravinářské fólie (nebo např. do mikrotenového sáčku) a uložíme do lednice. Chladíme alespoň jednu hodinu.

Vychlazené těsto vyválíme (nejsnadněji mezi dvěma průhlednými fóliemi) a vyložíme jím formu, kterou jsme vytřeli máslem. Těsto na dně formy několikrát propíchneme vidličkou a předpečeme 10 minut v troubě, kterou jsme předehřáli na 200 °C program horkovzduch, při vložení těsta do trouby ale program změníme na spodní pečení. Formu umístíme do nejspodnějšího patra trouby.

Na náplň si nejdříve připravíme hrušky. Oloupeme je, rozpůlíme a zbavíme jádřinců. V hrnci smícháme vodu s cukrem a citronovou šťávou. Hrušky v ní krátce do změknutí povaříme.

Dále na náplň připravíme krém. Ušleháme máslo s cukrem a vejci. Vmícháme citronovou kůru, hrubě mleté mandle a směs BISCUITS & COOKIES (tzv. ŽLUTÁ).

Předpečený korpus vyplníme krémem a poklademe hruškami.

Pečeme ve střední části trouby vyhřáté na 170 °C cca 30 minut program horkovzduch.

Hotový koláč můžeme jemně pocukrovat.

Foto: Adveni
  • recept Křehký koláč hruškový s mandlemi
  • recept Křehký koláč hruškový s mandlemi