RECEPTY ADVENI

Křehký koláč čokoládový se zakysankou

Bez lepku Bez sóji

Křehký koláč čokoládový se zakysankou
Bezlepková samokypřící směs pro přípravu sušenek, perníku, křehkého těsta a lineckého těsta BISCUITS & COOKIES 750 g
Hlavní přísada
Bezlepková samokypřící směs pro přípravu sušenek, perníku, křehkého těsta a lineckého těsta BISCUITS & COOKIES 750 g
Jana Fialková

Autor receptu

V jednoduchosti je síla.

Ingredience

Na těsto

Na náplň

Dále budeme potřebovat

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Čokoholici, pozor! To si nemůže nechat ujít. Křehké těsto tentokrát slouží jen jako komparz, v hlavní roli se představuje nestydatě vydatná vrstva lahodné čokoládové náplně. Kdo to rád křupavé, může navíc přihodit nějaký ten oříšek. Narozeniny, křtiny, promoce… tenhle kousek posbírá Oskary ve všech kategoriích.

1. Směs BISCUITS & COOKIES (tzv. ŽLUTÁ) smícháme s moučkovým cukrem. Přidáme špetku soli. Poté do sypké směsi zapracujeme studené máslo a vejce. Hněteme, dokud se všechny přísady nespojí v hladké těsto.

2. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a uložíme do chladničky. Necháme odpočinout alespoň půl hodiny.

3. Těsto vyválíme a přeneseme do formy. Propícháme vidličkou, zakryjeme pečícím papírem a zatížíme suchými luštěninami (cizrna, fazole, čočka). V troubě vyhřáté na 180° C pečeme cca 8 minut. Vyndáme z trouby, odstraníme papír s luštěninami a necháme vychladnout.

4. V hrnečku rozpustíme máslo. Ve vodní lázni rozpustíme kvalitní hořkou čokoládu (50 % obsahu kakaa a více).

5. Vyšleháme vejce s cukrem. Za stálého šlehání přidáme obě smetany. Nakonec do hmoty lehce vmícháme zchladlé máslo a čokoládu.

6. Čokoládovou náplň nalijeme na předpečený korpus a při teplotě 180 °C pečeme po dobu cca 40 minut.

Foto: Jana Fialková
  • recept Křehký koláč čokoládový se zakysankou