Křehké košíčky s vanilkovým krémem a malinami
Bez lepku Bez sóji

Ingredience
Na těsto
Na náplň
Dále budeme potřebovat
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Tento recept je něžnost sama. Malé křehké košíčky naplněné šlehačkovým pudinkem lehoučkým jak obláček a ozdobené čerstvými malinami. Chlap jak hora je možná neocení, ale dámský dýchánek, zahradní slavnost nebo holčičí narozeninová párty se bez nich neobejdou.
Všechny suroviny na těsto dáme do mísy od robota a K-metlou zpracujeme těsto. V okamžiku, kdy se těsto spojí, přendáme na vál a propracujeme ručně. Správně zpracované těsto téměř nelepí.
Zabalíme do mikroténového sáčku a dáme do lednice minimálně na 1 hodinu vychladit (ideálně přes noc).
Uvaříme si pudink, přikryjeme ho potravinářskou fólií a necháme úplně vychladnout (fólií ho přikrýváme proto, aby se na něm neudělal škraloup).
Troubu předehřejeme na 175 °C program horkovzduch. Těsto vyválíme na placku, ideálně mezi dvěma pečícími papíry, a pomocí formiček z něj vykrájíme 12 koleček. Kolečky těsta vyložíme připravené vymazané formičky. Okraj pevně přitiskneme prsty a dno propícháme vidličkou. Pečeme cca 30 minut dozlatova. Po upečení necháme korpusky 30 minut zchladnou, vyklopíme a dáme stranou úplně vychladnout.
2 plátky čiré želatiny namočíme do 5 polévkových lžic vody a necháme 10 minut nabobtnat. Poté při mírném zahřívání necháme rozpustit (POZOR – NEVAŘÍME). Ihned po rozpuštění přidáme 4 polévkové lžíce smetany ke šlehání, rychle promícháme a celou směs vlijeme do zbylé smetany. Přidáme vanilkový extrakt a vyšleháme do tuha.
Vychladlý pudink (200 ml) promícháme a zlehka do něj vmícháme vyšlehanou smetanu.
Vychladlé korpusky naplníme vanilkovým pudinkovo-smetanovým krémem a ozdobíme čerstvým drobným ovocem.