RECEPTY ADVENI

Křehké košíčky s vanilkovým krémem a malinami

Bez lepku Bez sóji

Křehké košíčky s vanilkovým krémem a malinami
Bezlepková samokypřící směs pro přípravu sušenek, perníku, křehkého těsta a lineckého těsta BISCUITS & COOKIES 750 g
Hlavní přísada
Bezlepková samokypřící směs pro přípravu sušenek, perníku, křehkého těsta a lineckého těsta BISCUITS & COOKIES 750 g
Stáňa Hartová

Autor receptu

K domácímu pečení ji před časem přivedla láska. Láska k muži, který má intoleranci na lepek, láska k sobě sama, když hledala vhodnou terapii, láska k bezlepkovému kvásku, který si sama vypěstovala, láska k Adveni, když zjistila, jak krásně se s ní peče, láska k…

Ingredience

Na těsto

Na náplň

Dále budeme potřebovat

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Tento recept je něžnost sama. Malé křehké košíčky naplněné šlehačkovým pudinkem lehoučkým jak obláček a ozdobené čerstvými malinami. Chlap jak hora je možná neocení, ale dámský dýchánek, zahradní slavnost nebo holčičí narozeninová párty se bez nich neobejdou.

Všechny suroviny na těsto dáme do mísy od robota a K-metlou zpracujeme těsto. V okamžiku, kdy se těsto spojí, přendáme na vál a propracujeme ručně. Správně zpracované těsto téměř nelepí.

Zabalíme do mikroténového sáčku a dáme do lednice minimálně na 1 hodinu vychladit (ideálně přes noc).

Uvaříme si pudink, přikryjeme ho potravinářskou fólií a necháme úplně vychladnout (fólií ho přikrýváme proto, aby se na něm neudělal škraloup).

Troubu předehřejeme na 175 °C program horkovzduch. Těsto vyválíme na placku, ideálně mezi dvěma pečícími papíry, a pomocí formiček z něj vykrájíme 12 koleček. Kolečky těsta vyložíme připravené vymazané formičky. Okraj pevně přitiskneme prsty a dno propícháme vidličkou. Pečeme cca 30 minut dozlatova. Po upečení necháme korpusky 30 minut zchladnou, vyklopíme a dáme stranou úplně vychladnout.

2 plátky čiré želatiny namočíme do 5 polévkových lžic vody a necháme 10 minut nabobtnat. Poté při mírném zahřívání necháme rozpustit (POZOR – NEVAŘÍME). Ihned po rozpuštění přidáme 4 polévkové lžíce smetany ke šlehání, rychle promícháme a celou směs vlijeme do zbylé smetany. Přidáme vanilkový extrakt a vyšleháme do tuha.

Vychladlý pudink (200 ml) promícháme a zlehka do něj vmícháme vyšlehanou smetanu.

Vychladlé korpusky naplníme vanilkovým pudinkovo-smetanovým krémem a ozdobíme čerstvým drobným ovocem.

Foto: Stáňa Hartová
  • recept Křehké košíčky s vanilkovým krémem a malinami
  • recept Křehké košíčky s vanilkovým krémem a malinami
  • recept Křehké košíčky s vanilkovým krémem a malinami