RECEPTY ADVENI

Krásně žluté nudle do polévky

Bez lepku Bez mléka Bez sóji

Krásně žluté nudle do polévky
Bezlepková směs pro přípravu těstovin, vařených a smažených pokrmů, odpalovaného těsta a na zahuštění polévek a omáček PASTA & GNOCCHI 750 g
Hlavní přísada
Bezlepková směs pro přípravu těstovin, vařených a smažených pokrmů, odpalovaného těsta a na zahuštění polévek a omáček PASTA & GNOCCHI 750 g
Pavlína Nadrchalová

Autor receptu

Rohlíky Pavly Nadrchalové se staly na FB hitem snad přes noc. Málokdo jim už řekne jinak než Nadrchalky. Paní Pavla ale bezlepkově kouzlí dál: knedlíky, kremrole, krásně žluté nudle, … Recepty paní Pavly jsou nesmírně praktické a to, co se zdálo složité a pracné, je naráz zábava, navíc s bezvadným výsledkem. Přesvědčte se.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Paní Pavla Nadrchalová proslula svým receptem na bezlepkové rohlíky. Málokdo jim už řekne jinak než Nadrchalky. Recepty paní Pavly jsou nesmírně praktické a to, co se zdálo složité a pracné, je naráz zábava, navíc s bezvadným výsledkem. A takový je i tento recept na nudle do polévky. Čeká vás v něm i čistě přírodní vychytávka, kterou docílíte onu krásně žlutou barvu.

Smícháme směs PASTA & GNOCCHI (tzv. ČERVENÁ), kurkumu, vejce a vodu a vypravujeme plastické těsto, z kterého vytvarujeme váleček [foto 1].

Váleček těsta si rozdělíme na 10 kousků [foto 2].

Na pomoučeném vále kousek těsta „rozplácneme“ [foto 3].

A následně vyválíme na tenounké pláty [foto 4].

Krájíme nudle. Pozor, nudle krájíme, když jsou pláty těsta vlhké, suché se drtí.

Nakrájené nudle pak necháme na stole uschnout. Doba záleží na velikost a tloušťce nudlí, ale i na okolní vlhkosti.

Vaření sušených nudlí

Na každých 100 g nudlí by měl přijít 1 litr vody a 10 g soli.

Sušené nudle se vaří cca 8 minut.

Foto: Pavlína Nadrchalová
  • recept Krásně žluté nudle do polévky
  • recept Krásně žluté nudle do polévky
  • recept Krásně žluté nudle do polévky