Krásně žluté nudle do polévky
Bez lepku Bez mléka Bez sóji

Ingredience
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Paní Pavla Nadrchalová proslula svým receptem na bezlepkové rohlíky. Málokdo jim už řekne jinak než Nadrchalky. Recepty paní Pavly jsou nesmírně praktické a to, co se zdálo složité a pracné, je naráz zábava, navíc s bezvadným výsledkem. A takový je i tento recept na nudle do polévky. Čeká vás v něm i čistě přírodní vychytávka, kterou docílíte onu krásně žlutou barvu.
Smícháme směs PASTA & GNOCCHI (tzv. ČERVENÁ), kurkumu, vejce a vodu a vypravujeme plastické těsto, z kterého vytvarujeme váleček [foto 1].
Váleček těsta si rozdělíme na 10 kousků [foto 2].
Na pomoučeném vále kousek těsta „rozplácneme“ [foto 3].
A následně vyválíme na tenounké pláty [foto 4].
Krájíme nudle. Pozor, nudle krájíme, když jsou pláty těsta vlhké, suché se drtí.
Nakrájené nudle pak necháme na stole uschnout. Doba záleží na velikost a tloušťce nudlí, ale i na okolní vlhkosti.
Vaření sušených nudlí
Na každých 100 g nudlí by měl přijít 1 litr vody a 10 g soli.
Sušené nudle se vaří cca 8 minut.